Kylmä melonikeitto
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
43 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.1 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote1 kgvesimelonia
-
Sydänmerkki-tuote500 ghunajamelonia
-
Sydänmerkki-tuote400 gtomaattia
-
Sydänmerkki-tuote1sipuli
-
Sydänmerkki-tuote1valkosipulin kynsi
-
Sydänmerkki-tuote2 rkl(oliivi)öljyä
-
2 rklpunaviinietikkaa
-
Sydänmerkki-tuote5 oksaatuoretta basilikaa
-
¼ tlsuolaa
-
ripausjauhettua chiliä
-
ripausrouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Leikkaa vesimeloni kuorettomaksi ja paloittele tehosekoittimen kulhoon. Koverra hunajamelonista siemenet lusikalla ja leikkaa meloni kuorettomaksi. Paloittele puolet hunajamelonista tehosekoittimeen. Loput hunajamelonista kuutioidaan keiton päälle.
2. Kuori sipulit ja lisää ne yhdessä loppujen aineksien kanssa tehosekoittimeen. Aja ainekset sileäksi keitoksi.
3. Siirrä keitto jääkaappiin noin 30 minuutiksi jäähtymään. Jaa keitto laseihin ja koristele hunajamelonikuutioilla ja basilikan lehdillä.
Vinkki
Buffet-pöydän tarjottavana annoksesta riittää ainakin 10 vieraalle.
Jos haluat keitosta sakeampaa, lisää pala kuoretonta leipää suurusteeksi - valitse leipä tarvittaessa gluteenittomana. Voit myös lisätä jääkuutioita tehosekoittimeen, silloin keitto on heti tarjoiluvalmis.