Helppo maa-artisokkakeitto
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
80 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
13 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.4 g
Raaka-aineet
-
2 pkt (á 400g)maa-artisokkasosetta (esim. Suvituore)
-
2 dlvettä
-
Sydänmerkki-tuote2 ½ dlkermankaltaista kaurapohjaista kasvirasvasekoitetta
-
ripausjauhettua muskottipähkinää
-
Sydänmerkki-tuote4 rklsiemensekoitusta tai siemeniä
Valmistusohje
1. Purista maa-artisokkasoseet kattilaan ja lisää vesi. Kuumenna sekoittaen, kunnes seos on sileää. Lisää kaurakerma ja kuumenna. Jos keitto on makuusi liian paksua, lisää vettä. Mausta maa-artisokkakeitto muskottipähkinällä.
2. Paahda siemensekoitusta tai valitsemiasi siemeniä kuivalla pannulla miedolla lämmöllä, kunnes siemenet ovat saaneet vähän väriä.
3. Jaa keitto lautasille ja viimeistele siemenillä.
Vinkki
Voit tehdä keiton myös kilosta kokonaista maa-artisokkaa. Kuori mukaan myös kaksi jauhoista perunaa.