Hapanimelät jättikatkaravut
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
80 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.6 g
Raaka-aineet
- Kastike
-
3 rklvettä
-
Sydänmerkki-tuote2 rklöljyä
-
1 rklosterikastiketta
-
1 rkltomaattipyrettä
-
1 rklsokeria
-
½ rklsoijakastiketta
-
Sydänmerkki-tuote1 tlsitruunanmehua
- Lisäksi
-
400 gkuorittuja jättikatkaravun pyrstöjä
-
(3 dlvettä)
-
Sydänmerkki-tuote1tomaatti
-
Sydänmerkki-tuote1valkosipulin kynsi
-
Sydänmerkki-tuote½kurkku
-
Sydänmerkki-tuote50 gananasta
-
Sydänmerkki-tuote1sipuli
Valmistusohje
1. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja lisää joukkoon ravunpyrstöt,
2. Kiehauta vesi ja kalttaa eli kuori tomaatti: tee pohjaan pieni ristiviilto. Laita tomaatti kiehuvaan veteen noin minuutiksi ja kuori. Kuutioi tomaatti pieniksi paloiksi.
3. Hienonna valkosipulin kynsi ja paloittele kurkku ja ananas pieniksi paloiksi. Leikkaa sipuli hyvin ohuiksi viipaleiksi. Lisää kasvikset kastikkeeseen ja sekoita.
4. Ota esiin neljä arkkia SAGA-leivinpaperia. Annostele kasvis-rapusekoitus arkkien keskelle. Tee papereista nyytit: nosta paperin reunat ylös, purista pussin suu kiinni ja sido narulla.
5. Laita noin 1 cm kerros vettä kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää nyytit suu ylöspäin ja kypsennä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Tarkkaile veden määrää ja lisää tarvittaessa. Voit kypsentää nyytit myös höyrykattilassa tai bambuhöyryttimessä.
Vinkki
Tarjoile ravut esimerkiksi täysjyväriisin tai täysjyväriisinuudelien kanssa.