Kookos-kalavuoka
Kookos-kalavuoka on vaivatonta ja vähätiskistä one pot-trendiä parhaimmillaan: kippaa kasvikset, kala ja suurimot vuokaan ja hauduttele herkulliseksi ateriaksi.
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote300 gporkkanaa
-
Sydänmerkki-tuote2paprikaa
-
Sydänmerkki-tuote2sipulia
-
Sydänmerkki-tuote400 glohifilettä
-
Sydänmerkki-tuote2 ½ dlohrasuurimoita tai riisi-viljaseosta
-
4 dlvettä
-
400 mlkookosmaitoa light (rasvaa 6-8%)
-
1 rkltilliä
-
1 rklsitruunanmehua
-
1 ½ tlsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote½ tlrouhittua mustapippuria
-
¼ tljauhettua valkopippuria
- Pinnalle
-
Sydänmerkki-tuote1 dljuustoraastetta
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Kuori ja paloittele porkkanat, suikaloi paprikat ja hienonna sipulit. Viipaloi kala. Laita kasvikset, kala ja suurimot uunivuokaan kerroksittain.
2. Sekoita vesi, kookosmaito ja mausteet. Kaada seos vuokaan. Ripottele pinnalle juustoraaste.
3. Kypsennä 200 asteisessa uunissa n. 50 minuuttia eli kunnes ainekset ovat kypsyneet.
Vinkki
Jos et jaksa pilkkoa kasviksia, voit käyttää mitä tahansa pakastekasviksia 500g. Myös sipulin löydät pakastealtaasta valmiiksi pilkottuna
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
120 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.6 g
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
120 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.6 g