Linssi-juureskeitto
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
80 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
11 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.5 g
Raaka-aineet
-
2 dlpunaisia linssejä
-
Sydänmerkki-tuote300 gporkkanoita
-
200 gpalsternakkaa
-
Sydänmerkki-tuote700 gbataattia
-
Sydänmerkki-tuote1sipuli
-
Sydänmerkki-tuote2valkosipulinkynttä
-
Sydänmerkki-tuote½punainen chili
-
Sydänmerkki-tuote2 cm palatuoretta inkivääriä
-
Sydänmerkki-tuote1 rklöljyä
-
1 lvettä
-
2liemikuutiota
-
Sydänmerkki-tuote2dlkermankaltaista kasvirasvasekoitetta
-
Sydänmerkki-tuote2 rkllimen mehua
- Koristeeksi
-
2 rklkookoshiutaleita
Valmistusohje
1. Huuhtele linssit siivilässä. Poista mahdolliset roskat.
2. Kuori ja pilko juurekset, sipulit ja chili. Hienonna inkivääri esimerkiksi raastamalla.
3. Kuullota sipulit, inkivääri ja chili öljyssä. Lisää vesi ja liemikuutiot, kasvispalat sekä linssit. Anna kypsyä 15-20 minuuttia.
4. Paahda odotellessasi kookoshiutaleita kuivalla pannulla niin, että niistä tulee vaaleanruskeita.
5. .Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää kasvirasvasekoite ja limenmehua. Ripottele annosten päälle kookoshiutaleita.