Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste

Ainekset

300 g
raakamakkaraa (esim. siskonmakkara)
400 g
(terttu)kirsikkatomaatteja
1
sipuli
2
valkosipulin kynttä
200 g
lehtikaalia
1 rkl
öljyä
1 tl
kokonaista kuminaa tai fenkolin siemeniä
500 g
perunagnoccheja
½ tl
rouhittua mustapippuria
½ ruukku
tuoretta basilikaa
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
114 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.8 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.7 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Mu Munaton
Mu Munaton

Gnocchi-makkarapannu

Perunasta ja jauhoista tehty tuorepasta, gnocchi, kypsyy kasvisten ja makkaran kanssa tuota pikaa herkulliseksi pannuksi.

Perunasta ja jauhoista tehty tuorepasta, gnocchi, kypsyy kasvisten ja makkaran kanssa tuota pikaa herkulliseksi pannuksi.

Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
300 g
raakamakkaraa (esim. siskonmakkara)
400 g
(terttu)kirsikkatomaatteja
1
sipuli
2
valkosipulin kynttä
200 g
lehtikaalia
1 rkl
öljyä
1 tl
kokonaista kuminaa tai fenkolin siemeniä
500 g
perunagnoccheja
½ tl
rouhittua mustapippuria
½ ruukku
tuoretta basilikaa

Valmistusohje

1.
Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Nosta kirsikkatomaatit mahdollisine terttuineen uunivuokaan ja paahda uunissa 20 minuuttia, kunnes tomaatit ovat saaneet hieman väriä.
2.
Purista sillä aikaa raakamakkarat nokareiksi siskonmakkaran tapaan. Hienonna sipulit. Huuhdo lehtikaalit ja poista kova lehtiruoti. Suikaloi kaalit veitsellä tai revi ne suupaloiksi.
3.
Ruskista makkaranokareet tilkassa öljyä yhdessä kuminan kanssa. Siirrä makkarat lautaselle, jätä pannulle siihen kertynyt rasva.
4.
Lisää pannulle gnocchit ja paista sekoittaen, kunnes pinta alkaa rapeutua ja saa väriä. Lisää sipulit, lehtikaali ja makkarat. Paista sekoittaen, kunnes kaali on pehmentynyt.
5.
Nosta tomaatit uunista ja lisää ne pannulle. Rouhi päälle mustapippuria ja viimeistele basilikan lehdillä.

Vinkki

  • Voit lisätä tomaatit puolitettuna myös suoraan pannulle kypsymään, ilman uunipaahtoa.
  • Tuoreiden tomaattien ohella kirsikkatomaatit säilyketölkissä on testattu toimivaksi tässä ruuassa. Käytä silloin myös tölkin tomaattiliemi.
  • Perunagnoccheja myydään ruokakaupoissa kylmähyllyssä, tuorepastojen yhteydessä.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
114 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.8 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.7 g

Yhteistyössä