Välimeren papusalaatti
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
110 kcal
Rasvaa
8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.3 g
Raaka-aineet
-
1 tlk (n.170 g)valkoisia papuja tai papusekoitusta
-
Sydänmerkki-tuote1 rklöljyä
-
½ tloreganoa tai Välimeren yrttisekoitusta
-
Sydänmerkki-tuote200 gerilaisia lehtisalaatteja
-
Sydänmerkki-tuote200 gtomaatteja
-
Sydänmerkki-tuote200 gverkko- tai vesimelonia
-
Sydänmerkki-tuote½sipuli
-
100 ggrillattua paprikaa (säilyke)
-
8 - 12kalamataoliivia
-
4 rklpinjansiemeniä
- Kastike
-
Sydänmerkki-tuote2 rklöljyä
-
½ rklbalsamiviinietikkaa
Valmistusohje
1. Valuta pavut ja mausta oliiviöljyllä sekä oreganolla, valuta myös paprikat.
2. Huuhtele ja valuuta salaatti, kuori ja viipaloi sipuli, pilko tomaatit ja meloni.
3. Paahda kevyesti pinjansiemenet kuivalla pannulla, kokoa salaatit vatiin tai lautasille, koristele pinjansiemenillä ja valuta päälle öljyä ja viinietikkaa.