Täytetyt kesäkurpitsat
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
90 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.2 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote600 gkesäkurpitsaa
- Täyte
-
Sydänmerkki-tuote1sipuli
-
Sydänmerkki-tuote1valkosipulinkynsi
-
Sydänmerkki-tuote1 rklöljyä
-
1 tlkanelia
-
½ tljauhettua maustepippuria
-
½ dlrusinoita
-
½ dlmantelirouhetta
-
Sydänmerkki-tuote400 gkalkkunan- tai kananpojanjauhelihaa
-
¼ tlsuolaa
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
-
Sydänmerkki-tuote16 lehteätuoretta basilikaa
- Kastike
-
Sydänmerkki-tuote2valkosipulinkynttä
-
Sydänmerkki-tuote16 lehteätuoretta basilikaa
-
Sydänmerkki-tuote1 rklöljyä
-
¼ tlchilirouhetta
-
1 tlk (400 g)kirsikkatomaatteja
-
¼ tlsuolaa
Valmistusohje
1. Halkaise kesäkurpitsat pitkittäin ja koverra maltoa pois lusikalla. Hienonna sipulit ja kesäkurpitsan malto.
2. Kuullota täytteen sipulit öljyssä, lisää malto, kaneli, maustepippuri, pilkotut rusinat ja mantelirouhe. Kypsyttele käännellen muutama minuutti.
3. Tee kastike: Hienonna valkosipulit. Revi basilikasta lehdet ja pilko varret. Kuullota hetki öljyssä valkosipulia, basilikanvarsisilppua ja chilirouhetta, lisää kirsikkatomaatit liemineen ja mausta suolalla sekä basilikanlehdillä. Anna hautua muutama minuutti.
4. Sekoita jauhelihaan suola ja pippuri sekä kesäkurpitsa-sipuliseos. Täytä massalla kesäkurpitsojen kolot, aseta jokaisen päälle koristeeksi muutama basilikanlehti ja tiputa lehdille hiukan öljyä.
5. Kaada kastike uunivuokaan ja nosta siihen kesäkurpitsat. Paista uunissa 200 asteessa noin 35 minuuttia. Peitä tarvittaessa leivinpaperilla loppuvaiheessa.