G Gluteeniton
Mu Munaton
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekisteröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Täytetyt kesäkurpitsat

G Gluteeniton
Mu Munaton
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Kesäkurpitsa on mieto vihannes, jota kypsyy syksyllä kotimaassa yllin kyllin. Kesäkurpitsan puolikkaat on tässä täytetty sisilialaisittain maustetulla kalkkunan- tai kanan jauhelihalla ja paistettu uunissa.



Raaka-aineet

Sydänmerkki-tuote
600 g
kesäkurpitsaa
Täyte
Sydänmerkki-tuote
1
sipuli
Sydänmerkki-tuote
1
valkosipulinkynsi
Sydänmerkki-tuote
1 rkl
öljyä
1 tl
kanelia
½ tl
jauhettua maustepippuria
½ dl
rusinoita
½ dl
mantelirouhetta
Sydänmerkki-tuote
400 g
kalkkunan- tai kananpojanjauhelihaa
¼ tl
suolaa
¼ tl
rouhittua mustapippuria
Sydänmerkki-tuote
16 lehteä
tuoretta basilikaa
Kastike
Sydänmerkki-tuote
2
valkosipulinkynttä
Sydänmerkki-tuote
16 lehteä
tuoretta basilikaa
Sydänmerkki-tuote
1 rkl
öljyä
¼ tl
chilirouhetta
1 tlk (400 g)
kirsikkatomaatteja
¼ tl
suolaa
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Halkaise kesäkurpitsat pitkittäin ja koverra maltoa pois lusikalla. Hienonna sipulit ja kesäkurpitsan malto.
2. Kuullota täytteen sipulit öljyssä, lisää malto, kaneli, maustepippuri, pilkotut rusinat ja mantelirouhe. Kypsyttele käännellen muutama minuutti.
3. Tee kastike: Hienonna valkosipulit. Revi basilikasta lehdet ja pilko varret. Kuullota hetki öljyssä valkosipulia, basilikanvarsisilppua ja chilirouhetta, lisää kirsikkatomaatit liemineen ja mausta suolalla sekä basilikanlehdillä. Anna hautua muutama minuutti.
4. Sekoita jauhelihaan suola ja pippuri sekä kesäkurpitsa-sipuliseos. Täytä massalla kesäkurpitsojen kolot, aseta jokaisen päälle koristeeksi muutama basilikanlehti ja tiputa lehdille hiukan öljyä.
5. Kaada kastike uunivuokaan ja nosta siihen kesäkurpitsat. Paista uunissa 200 asteessa noin 35 minuuttia. Peitä tarvittaessa leivinpaperilla loppuvaiheessa.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
90 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.2 g
Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
90 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.2 g