Espanjalainen tortilla kikhernejauhoista
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
130 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Hiilihydraatteja
14 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.6 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote200 gperunaa
-
Sydänmerkki-tuote1sipuli
-
Sydänmerkki-tuote2valkosipulin kynttä
-
Sydänmerkki-tuote½punainen chili
-
Sydänmerkki-tuote2 rklöljyä
-
Sydänmerkki-tuote1suippopaprika
-
3 dlkikhernejauhoa
-
¾ tlsuolaa
-
½ tlpaprikajauhetta
-
½ tlkurkumaa
-
½ tlkorianteria
-
½ tljuustokuminaa
-
2 dlManchego-juustoa
-
2 dlkivennäisvettä
Valmistusohje
1. Kuori ja pilko perunat, sipuli ja valkosipuli. Viipaloi chili.
2. Kypsennä perunat ja sipuli öljyssä pannulla miedolla lämmöllä. Viipaloi paprika, valkosipuli ja chili joukkoon.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää chili-valkosipuliseos, juustoraaste sekä lopuksi kivennäisvesi. Sekoita ja anna taikinan turvota 5 minuuttia.
4. Kaada taikina perunoiden ja sipulien päälle pannuun. Levitä taikina tasaiseksi ja kypsennä miedolla lämmöllä liedellä.
5. Kun taikina on hyytynyt, irroita tortilla reunoilta lastan avulla ja liu´uta se leivinpaperin päälle leikkuulaudalle. Kumoa pannu päälle, tartu leikkuulautaan ja pannuun ja käännä ympäri. Kypsennä vielä toinen puoli miedolla lämmöllä.