Pinaattikeitto
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
70 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.6 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote150-200 gpinaattia (tuore tai pakaste)
-
4 rklvehnäjauhoja
-
Sydänmerkki-tuote2 rklöljyä tai pullomargariinia
-
Sydänmerkki-tuote1 lmaitoa tai kasvijuomaa
-
1 tlsuolaa
-
½ tlsokeria
-
ripausmuskottipähkinää
- Lisäksi
-
4munaa
Valmistusohje
1. Keitä ensin lisäkkeeksi tulevat kananmunia 8-10 minuuttia vedessä. Kaada kuuma vesi pois, lisää kattilaan kylmää vettä, jotta ne jäähtyvät ja kuori irtoaa helpommin. Kuori ja puolita tai paloittele jäähtyneet munat.
2. Jos käytät tuoretta pinaattia, huuhtele lehdet. Keitä niitä kiehuvassa vedessä 2 minuuttia, valuta hyvin. Soseuta pinaatti tai hienonna veitsellä, jos haluat keittoon enemmän suutuntumaa. Pakastepinaatti on valmis käytettäväksi sellaisenaan.
3. Sekoita vehnäjauhot ja rasva tasaiseksi pinnoitetussa kattilassa. Lisää maito tai kasvijuoma ja kuumenna seosta miedolla lämmöllä pohjaa myöten sekoittaen muutama minuutti.
4. Lisää keittoon pinaatit ja jatka kypsentämistä pohjaa myöten sekoittaen 5 minuuttia. Mausta. Tarjoa pinaattikeitto keitettyjen kananmunien kanssa.
Vinkki
- Sopiva määrä tuoreita pinaatinlehtiä on vetomitoissa 1 - 1,5 l .
- Jos haluat keitosta voimakkaamman vihreän, voit käyttää pinaattia 300 g
- Jos pakastimesta tai kasvimaalta löytyy mangoldia, voit käyttää sen lehtiä keittoon pinaatin sijaan. Ryöppää mangoldin lehdet pinaatin tapaan
- Gluteenittoman pinaattikeiton saat, kun korvaat vehnäjauhot maissitärkkelyksellä (4 rkl)