G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
V Vegaaninen
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekisteröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Kung pao bataatti

G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
V Vegaaninen
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Ni hao! Saisiko olla klassinen kiinalainen Kung pao kasvisversiona? Makoisa, bataatti, paahdetut pähkinät, mausteinen hoisin-kastike sekä viimeistely rapsakalla kevätsipulilla takaavat mitä herkullisimman wokkiruoan.



Raaka-aineet

Sydänmerkki-tuote
450 g
bataattia
2 rkl
seesamiöljyä
Sydänmerkki-tuote
2
valkosipulin kynttä
Sydänmerkki-tuote
1 cm pala
tuoretta inkivääriä
1 ½ dl
vettä
½ - 1 dl
hoisin-kastiketta
1 rkl
valkoviinietikkaa
Sydänmerkki-tuote
50 g
cashewpähkinöitä
Sydänmerkki-tuote
1
kevätsipuli
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Kuori bataatti ja leikkaa reilun sentin se kuutioiksi. Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla ja paista bataattikuutioita noin kymmenen minuuttia miedolla lämmöllä välillä sekoitellen.
2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Lisää ne pannulle ja jatka paistamista, kunnes bataatit ovat lähes kypsiä.
3. Sekoita 1 rkl seesamiöljyä, vesi, hoisin-kastike ja valkoviinietikka keskenään. Jos hoisin-kastikkeen suolapitoisuus on noin 4%, voit käyttää sitä desin verran. Suolaisemmista riittää ½ dl. Kaada pannulle ja anna ruuan muhia muutama minuutti, jotta kastike kiehuu kasaan ja bataatit kypsyvät sopivan napakoiksi.
4. Paahda cashewpähkinöitä kuumalla kuivalla pannulla muutama minuutti. Hienonna kevätsipuli. Ripottele pähkinät ja kevätsipuli kung pao bataatin päälle.

Vinkki

  • Hoisin-kastikkeiden suolaipitoisuuksissa on paljon eroa. Jos tuotteessa on suolaa noin 4 %, voit käyttää sitä halutessasi isomman määrän 1 dl). Jos suolapitoisuus on lähempänä 7:ää, puolikas desi on sopiva määrä, jottei ruuasta tule liian suolaista.
  • Tuplaa raaka-aineet, niin ruuasta riittää neljälle. Valmiin ruuan voi myös pakastaa.
  • Jos kaipaat ruokaan lisää proteiinia, nakkaa pannuun loppuvaiheessa vaikkapa 100-150 g quorn- tai tofukuutioita.
  • Keitä Kung Pao bataatin lisäkkeeksi täysjyväistä riisiä, ohraa tai kauraa, makusi mukaan. Jos lisäkkeen kypsymisaika on pidempi, laita se porisemaan samaan aikaan kun aloitat Kung Paon valmistuksen.

Yhteistyössä

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
122 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
23 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.9 g
Kuva: Sydänmerkki / Hanna Hurtta
Kuva: Sydänmerkki / Hanna Hurtta
Kuva: Sydänmerkki / Hanna Hurtta
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
122 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
23 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.9 g