Kuva: Sydänmerkki / Hanna Hurtta

Ainekset

450 g
bataattia
2 rkl
seesamöljyä
2
valkosipulin kynttä
1 cm pala
tuoretta inkivääriä
2 dl
vettä
4 rkl
hoisin-kastiketta
1 rkl
valkoviinietikkaa
50 g
cashewpähkinöitä
1
kevätsipulin varsi
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
122 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
23 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.9 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
V Vegaaninen
G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
V Vegaaninen

Kung pao bataatista

Ni hao! Saisiko olla klassinen kiinalainen Kung pao kasvisversiona? Makoisa, bataatti, paahdetut pähkinät, mausteinen hoisin-kastike sekä viimeistely rapsakalla kevätsipulilla takaavat mitä herkullisimman wokkiruoan.

Ni hao! Saisiko olla klassinen kiinalainen Kung pao kasvisversiona? Makoisa, bataatti, paahdetut pähkinät, mausteinen hoisin-kastike sekä viimeistely rapsakalla kevätsipulilla takaavat mitä herkullisimman wokkiruoan.

Kuva: Sydänmerkki / Hanna Hurtta

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
450 g
bataattia
2 rkl
seesamöljyä
2
valkosipulin kynttä
1 cm pala
tuoretta inkivääriä
2 dl
vettä
4 rkl
hoisin-kastiketta
1 rkl
valkoviinietikkaa
50 g
cashewpähkinöitä
1
kevätsipulin varsi

Valmistusohje

1.
Kuori bataatti ja leikkaa 1 cm kuutioiksi. Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla ja paista bataattikuutioita miedolla lämmöllä noin kymmenen minuuttia välillä sekoitellen.
2.
Hienonna valkosipulinkynnet ja raasta inkivääri. Lisää ne pannulle ja jatka paistamista hetki.
3.
Sekoita 1 rkl seesamöljyä, vesi, hoisin-kastike ja valkoviinietikka. Kaada pannulle ja anna hautua, jotta neste haihtuu ja bataatit kypsyvät.
4.
Paahda pähkinöitä kuivalla pannulla muutama minuutti. Hienonna kevätsipuli. Ripottele pähkinät ja kevätsipuli kung pao bataatin pinnalle.

Vinkki

  • Hoisin-kastikkeiden suolaipitoisuuksissa on paljon eroa. Suosi vähempisuolaisia tuotteita, joissa on suolaa noin 4 %.
  • Jos kaipaat ruokaan lisää proteiinia, nakkaa pannuun loppuvaiheessa vaikkapa 100-150 g quorn- tai tofukuutioita.
  • Kevätsipulin sijaan ruoan voi viimeistellä purjolla tai ruohosipulilla
  • Keitä Kung Pao bataatin lisäkkeeksi täysjyväistä riisiä, ohraa tai kauraa, makusi mukaan. Jos lisäkkeen kypsymisaika on pidempi, laita se porisemaan samaan aikaan kun aloitat Kung Paon valmistuksen.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
122 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
23 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.9 g

Yhteistyössä