Nuudelinyytit
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
70 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.1 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.6 g
Raaka-aineet
-
200 gtäysjyvänuudeleita
-
4 rklvihreää tai punaista pestoa
-
1 rs (300 g)Tuorekset-kasvissekoitusta
-
Sydänmerkki-tuote200 gkypsää broileria (esim. Kariniemi)
-
100 gfetajuustoa (rasvaa 3-10 %)
Valmistusohje
1. Keitä nuudelit (200 g) suolattomassa vedessä. Kypsennysajan löydät pakkauksesta. Kaada vesi pois ja mausta nuudelit pestolla.
2. Jaa nuudelit, kasvikset ja broilerinpalat neljälle leivinpaperista leikatulle arkille (n. 30 x 30 cm). Jos haluat, pilko tai revi broileipaloja pienemmiksi. Murustele päälle fetajuusto.
3. Sulje nyytit narulla ja kypsennä 225 asteessa 20-25 minuuttia.
Vinkki
- Jos et ehdi taitella nyyttejä jokaiselle ruokailijalle, kasaa ainekset uunivuokaan ja kypsennä 225 asteessa 15-20 minuuttia tai kunnes kasvikset kypsyvät.
- Broilerivaihtoehtoja löydät täältä. Voit käyttää myös valmiita lihapullia, aterialta tähteeksi jäänyttä lihaa tai paistaa pari filepihviä proteiininlähteeksi.
- Tuoreksien sijaan voit pilkkoa kasvikset (300g) myös itse tai käyttää pakastekasviksia. Hyviä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi sienet, pinaatti, paprika, kesäkurpitsa tai porkkanaraaste.