Kesäkurpitsapaistos
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
82 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.3 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.6 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote1,2 kgkesäkurpitsaa
-
Sydänmerkki-tuote1sipuli
-
Sydänmerkki-tuote300 gpalsternakkaa
-
Sydänmerkki-tuote400 gjauhelihaa
-
Sydänmerkki-tuote2 rklöljyä
-
1 dltomaattipyrettä
-
2 dlvettä
-
1 ½ tlsuolaa
-
1 tlyrttisekoitusta
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
- Kuorrutus
-
Sydänmerkki-tuote100 gjuustoa
-
Sydänmerkki-tuote200 gkermaviiliä
-
2kananmunaa
-
1 tlperunajauhoja tai maissitärkkelystä
-
½ tlsuolaa
-
¼ tlyrttisekoitusta
Valmistusohje
1. Huuhtele ja viipaloi kesäkurpitsat kiekoiksi.
2. Hienonna sipuli ja kuutioi palsternakka pieniksi kuutioiksi.
3. Kuullota jauheliha ja sipuli öljyssä. Lisää palsternakkakuutiot, tomaattipyree, vesi ja mausteet. Hauduttele miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia.
4. Öljyä laakeahko vuoka ja lado pohjalle kesäkurpitsaviipaleita, lisää jauhelihaseosta ja kesäkurpitsaviipaleita vuorotellen, päällimmäiseksi kesäkurpitsaa.
5. Raasta juusto ja sekoita kaikki kuorrutuksen aineet. Kaada seos vuoan pinnalle. Paista 200 asteessa 30-40 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä ja pinta on kauniin ruskea.
Vinkki
- jos käytät valmista juustoraastetta, sopiva määrä on 2 dl
- erinomaisia kasviproteiineja jauhelihan sijaan ovat mm. soijatuotteet, quorn tai nyhtökaura