Pitaleivät
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
125 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
17 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.6 g
Raaka-aineet
- Pitaleivät
-
Sydänmerkki-tuote3 dlmaustamatonta jogurttia
-
20 ghiivaa
-
1muna
-
Sydänmerkki-tuote2 rklöljyä
-
1 rklsokeria
-
1 tlsuolaa
-
6–7 dlhiivaleipäjauhoja
- Marinoitu punasipuli
-
Sydänmerkki-tuote2punasipulia
-
1 dlvalkoviinietikkaa
-
2 rklsokeria
- Falafelit
-
1 prk (290 g)kikherneitä
-
Sydänmerkki-tuote1sipuli
-
Sydänmerkki-tuote3valkosipulinkynttä
-
Sydänmerkki-tuote1 dltuoretta persiljaa
-
Sydänmerkki-tuote½ dljogurttia tai kermaviiliä
-
½ dlkorppujauhoja
-
1 tljuustokuminaa
-
½ tlsuolaa
-
½ tlmustapippuria
- Tsatsiki
-
Sydänmerkki-tuote150 gkurkkua
-
Sydänmerkki-tuote2valkosipulinkynttä
-
150 gmaustamatonta jogurttia (rasvaa max 4 %)
-
Sydänmerkki-tuote1 rklöljyä
-
1 rklviinietikkaa
-
½ tlsuolaa
-
¼ tljauhettua valkopippuria
- Tarjoiluun
-
Sydänmerkki-tuote100 gsalaattia
-
Sydänmerkki-tuote4tomaattia
-
Sydänmerkki-tuote½ ruukkuatuoretta korianteria
Valmistusohje
1. Lämmitä jogurtti kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, muna, öljy, sokeri ja suola. Lisää jauhoja vähitellen, jotta saat pehmeän taikinan.
2. Leivo heti tangoksi ja jaa 10 osaan. Kauli palat jauhoja apuna käyttäen litteiksi kiekoiksi (halkaisija noin 12 cm). Nosta leivät kohoamaan leivinpaperin päälle ja kohota tunnin ajan.
3. Tee kohotusaikana muut täytteet, ensiksi marinoitu punasipuli. Leikkaa punasipulit ohuiksi viipaleiksi. Sekoita etikka ja sokeri ja lisää mukaan sipuliviipaleet. Anna maustua jääkaapissa. Marinoidut punasipulit voi hyvin tehdä jo edellisenä päivänä.
4. Valuta falafelien kikherneistä neste. Hienonna sipulit. Laita kaikki aineet korkeaan kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Ota ruokalusikallinen taikinaa ja paina noin 1 cm paksuiseksi pihviksi leivinpaperin päälle. Annoksesta tulee 20 falafelia. Paista uunissa 200 asteessa 20-30 min
5. Raasta kurkku ja purista raastetta nyrkissä, jotta ylimääräinen neste poistuu. Raasta myös valkosipulin kynnet. Sekoita kaikki ainekset ja laita jääkaappiin maustumaan ainakin ½ tunniksi.
6. Paista kohonneita pitaleipiä 200 asteessa noin 10 minuuttia. Täytä lämpimät leivät parilla falafelilla, marinoidulla sipulilla, tsatsikilla sekä salaatilla, tomaattiviipaleilla ja korianterilla.
Vinkki
Falafelien sijaan voit täyttää leivät lihapullilla tai valmiina ostetuilla kasvispihveillä tai -pullilla. Kokeile kastikkeena myös omenatsatsikia.