Uunilohta ja paahdettua kaalia

G L M

Makea ja rapea kaali sopii paahtamiseen erinomaisesti. Yrttiöljy tuo makua sekä kaaliin että kalaan.



Raaka-aineet

500 g
Kirjolohifileetä
Yrttiöljy
4 dl
tuoreita yrttejä (esim. basilika, persilja, timjami)
2 dl (n. 40 g)
lehtikaalia
1 dl
öljyä
1 tl
suolaa
¾ tl
rouhittua mustapippuria
Lisäksi
800 g
valkokaalia
4
valkosipulin kynttä
½ tl
rouhittua mustapippuria
2 rkl
juoksevaa hunajaa

Valmistusohje

1. Laita yrtit korkeareunaiseen astiaan. Irroita lehtikaalin lehdet puumaisesta lehtiruodista, revi käsin hiukan pienemmiksi ja lisää yrttien perään. Lisää myös öljy ja mausteet. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Lisää tarvittaessa tilkka vettä tai öljyä.
2. Tee kirjolohifileeseen viiltoja. Levitä viiltoihin ja fileen päälle noin 2/3 osaa yrttiöljystä. Anna maustua 20 minuuttia.
3. Leikkaa kaali lohkoiksi. Mausta murskatulla valkosipulilla, pippurilla ja lorauksella hunajaa. Valele päälimmäiseksi yrttiöljyä.
4. Paista kalaa 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Lisää kaalinlohkot uuniin ja jatka paistamista noin 15 minuuttia.
Sydänmerkki / Elina Himanen
Sydänmerkki / Elina Himanen

Reseptin Sydänmerkki-tuotteita

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
106 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.5 g