Soijapapu-lupiinitempe

S Ei sisällä sianlihaa tai sikaperäisiä aineksia
V Kasvisruokavalio
L Laktoositon
M Maidoton
K Munaton
Soijapapu-lupiinitempe

Pakkauskoko: 200 g
Valmistaja: Palkuainen
Tutustu valmistajan sivuihin

Soijapapu-lupiinitempe on terveellinen ja tiivis yhdistelmä kotimaassa kasvatettuja harvinaisia palkokasveja. Soijat on viljelty Arolan tilalla Pornaisissa ja sinilupiinit Tuijulan tiluksilla Maskussa. Pavut on kuorittu, kypsennetty ja fermentoitu, joten mukana on melkein kaikki papujen sisältämät ravintoaineet plus lisäksi Rhizopus-sienen fermentoinnin aikana muodostamat. Sienirihman ansiosta irtopavuista muodostuu yhtenäinen kiinteä kakku, josta voi leikata halutun muotoisia paloja ruuanvalmistukseen. Tempe on lähtöisin Indonesiasta, missä sillä on vuosisatojen perinteet. Indonesialainen tempe valmistetaan tavallisesti soijapavuista. Moni matkailija on tutustunut tempeen Balin reissullaan. Lännessä perinteet ovat vain vuosikymmenien mittaiset, mutta pikkuhiljaa se on tulossa tutuksi täälläkin.


Ainesosaluettelo

Vesi, suomalainen soijapapu, sinilupiini, etikka, sienistartteri (Rhizopus, riisijauho).


Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
185 kcal
Rasvaa
6.7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.7 g
Hiilihydraatteja
17 g
josta sokereita
1.4 g
Kuitua
8 g
Proteiinia
13 g
Suolaa
0 g