Suositeltava annos on 1-2 rkl rouhetta vuorokaudessa.Risetti pellavansiemenrouhe on kylmäpuristettu ilman kuumakäsittelyä. Näin säilyvät arvokkaat ainesosat sinulle asti. Pellavansiemenrouhetta voi käyttää leivontaan tai syödä sellaisenaan jogurtin, puuron tai viilin lisäkkeenä. Siemenissä on noin 30 prosenttia, rouheessa 20 prosenttia siemenöljyä. Öljyssä on runsaasti monityydyttymättömiä rasvahappoja. Määrästä noin 60 prosenttia on alfalinoleenihappoa, 20 prosenttia linolihappoa.Leivonnassa ja puuroissa 10% jauhoista voi korvata pellavansiemenrouheella. Rouhe sitoo vettä, joten niitä käytettäessä leivonnaisten kokonaisjauhomäärää kannattaa vähentää. Tuote on täysin Suomessa valmistettu. Säilytys kuivassa ja viileässä. Tietoa ja reseptejä: www.risetti.fi
Ainesosaluettelo
pellavansiemenrouhe
Ravintosisältö / 100 g
