Värikäs maissisalaatti
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
220 kcal
Rasvaa
11 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
23 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
4 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.2 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote2 (400 g)tuoretta maissia
-
Sydänmerkki-tuote100 gkirsikkatomaattia
-
Sydänmerkki-tuote6retiisiä
-
Sydänmerkki-tuote2 punaistachiliä
-
Sydänmerkki-tuote1 ruukkulehtipersiljaa
- Limettikastike
-
Sydänmerkki-tuote1limetti
-
Sydänmerkki-tuote½ dlöljyä
-
1 mmsuolaa
-
ripausmustapippuria
Valmistusohje
1. Poista maisseista suojalehti ja kuitumaiset langat. Kuumenna kattilassa 2 litraa vettä ja keitä maisseja noin 8 minuuttia.
2. Valuta maissit. Grillaa tai ruskista paistinpannussa maissit nopeasti, niin että pinta saa väriä. Anna jäähtyä ja leikkaa tukevalla veitsellä maissinjyvät irti tähkästä. Siirrä maissinjyvät kulhoon.
3. Leikkaa tomaatit puoliksi tai neljään osaan, jos ne ovat isoja. Kuutioi retiisit ja viipaloi chilit. Poista chileistä siemenet halutessasi. Hienonna lehtipersilja. Sekoita ainekset keskenään kulhossa.
4. Pese limetti huolellisesti ja raasta sen vihreä kuori. Purista limetistä mehu (n. ¼ dl) ja sekoita mehu öljyn kanssa kastikkeeksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada kastike salaatin joukkoon ja anna maustua 15 minuuttia.
Vinkki
Voit korvata chilit puolikkaalla suippopaprikalla.