Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen

Ainekset

Pohja
100 g
rasiamargariinia (rasvaa väh. 60%)
¾ dl
sokeria
2 ½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
Vadelmamarmeladi
400 g
vadelmia
1 ¼ dl (100g)
hillo-marmeladisokeria
2 rkl
vettä
Tuorejuustotäyte
400 g
maustamatonta tuorejuustoa (15%)
1 prk
kondensoitua maitoa
3
munaa
2 rkl
perunajauhoja
1
appelsiini
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
260 kcal
Rasvaa
11 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
4.8 g
Hiilihydraatteja
34 g
josta sokereita
26 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.5 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Uusi
K Kasvis (lakto-ovo)
K Kasvis (lakto-ovo)
Uusi

Vadelmajuustokakku

Appelsiinilla maustetun juustokakun täytteessä on vadelmasydämiä.

Appelsiinilla maustetun juustokakun täytteessä on vadelmasydämiä.

Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Pohja
100 g
rasiamargariinia (rasvaa väh. 60%)
¾ dl
sokeria
2 ½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
Vadelmamarmeladi
400 g
vadelmia
1 ¼ dl (100g)
hillo-marmeladisokeria
2 rkl
vettä
Tuorejuustotäyte
400 g
maustamatonta tuorejuustoa (15%)
1 prk
kondensoitua maitoa
3
munaa
2 rkl
perunajauhoja
1
appelsiini

Valmistusohje

1.
Tee ensin vadelmamarmeladi. Keitä marjoja, hillo-marmeladisokeria ja vettä kattilassa noin 5 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämmössä.
2.
Sekoita pohjan rasva ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat ainekset ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele taikina irtopohjavuoan (halkaisija 20 -22 cm) pohjalle ja reunoille. Voit tehdä juustokakun myös suurempaan vuokaan, tällöin siitä ei tule niin korkea.
3.
Sekoita täytteen tuorejuusto, kondensoitu maito, munat ja perunajauhot.
4.
Pese appelsiini ja raasta kuoren oranssi osa. Purista myös appelsiinin mehu ja lisää kuori ja mehu tuorejuustoseokseen.
5.
Kaada puolet juustoseos pohjan päälle. Lisää vadelmamarmeladista noin kolmannes nokareina tuorejuuston lomaan. Lisää loppu tuorejuustoseos vuokaan ja marmeladia lusikallinen kerrallaan pinnalle. Sekoita marmeladia ja juustotäytettä varovasti veitsellä, jotta pinnasta tulee marmorimainen.
6.
Paista 150°C:ssa 45–60 min tai kunnes juustotäyte on kiinteytynyt. Paistoaikaan vaikuttaa vuoan koko: halkaisijaltaan isommassa vuoassa se on lyhyempi. Jos pinta tummuu liikaa, laita vuoan päälle leivinpaperia.
7.
Anna vadelmajuustokakun jäähtyä vuoassaan.

Vinkki

  • Jos vadelmamarmeladia jää yli, syö sitä kakun lisäkkeenä tai käytä jogurtin tai puuron mausteena.
  • Myös mustikasta syntyy herkullinen juustokakku samalla ohjeella. Mausta juustotäyte silloin appelsiinin sijaan sitruunan kuorella ja mehulla.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
260 kcal
Rasvaa
11 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
4.8 g
Hiilihydraatteja
34 g
josta sokereita
26 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.5 g