selected site: consumers
other site url: https://ammattilaiset.sydanmerkki.fi/
Karviaisgalette
K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekisteröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Karviaisgalette

K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Rustiikkisessa galetessa rapea muropohja kohtaa raikkaan karviaisen. Ranskalaista alkuperää oleva karviaisgalette maistuu erityisen hyvältä vaniljajäätelön kanssa.



Raaka-aineet

Pohja
4 dl
vehnäjauhoja
1 dl
hasselpähkinä- tai mantelijauhetta
4 rkl
sokeria
Sydänmerkki-tuote
100 g
rasiamargariinia (60-80%)
¾
muna
3-4 rkl
jääkylmää vettä
Täyte
Sydänmerkki-tuote
6 dl
karviaisia
¾ – 1 dl
sokeria
1-2 rkl
perunajauhoja
1 tl
vaniljasokeria
3 rkl
mannasuurimoita
Voiteluun ja koristeluun
¼
muna
1 rkl
(ruoko)sokeria, esim. demererasokeria
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Laita jauhot, hasselpähkinäjauhe, sokeri ja rasva kulhoon. Sekoita ainekset keskenään esim. haarukalla. RIko muna juomalasiin ja sekoita rakenne tasaiseksi. Lisää suurin osa munasta ja vesi kuivien aineiden joukkoon. Kumoa taikina työpöydälle ja työstä käsin yhtenäiseksi taikinapalaksi. Kääri taikina muovikelmuun ja siirrä jääkaappiin tunniksi.
2. Saksi karviaisten kannat pois. Kaada kulhoon ja lisää sokeri. Anna mehustua taikinan tekeytymisen ajan.
3. Kauli levännyt taikina leivinpaperin päällä halkaisijaltaan noin 35 cm kiekoksi. Siisti taikinan reunat veitsellä tai taikinapyörällä. Ripottele mannasuurimot taikinakiekon keskelle noin 20 cm:n alueelle.
4. Sekoita karviaisten joukkoon perunajauhot ja vaniljasokeri. Jos käytät pakastettuja karviaisia, käytä perunajauhoja 2 rkl. Levitä marjat mannasuurimoiden päälle. Käännä taikinan reunat leivinpaperin avulla osittain karviaisten päälle ja laskista reunoja. Voitele piirakan reunat lopulla kananmunalla ja ripottele sekä reunoille että karviaisten päälle sokeria.
5. Kypsennä 175 asteessa, uunin keskitasolla 40–45 minuuttia, kunnes piirakka on kauniin kullanruskea. Tarjoa hieman jäähtyneenä esim. vaniljajäätelön kanssa.

Vinkki

Piirakan koristeluun voi käyttää ruokokidesokeria, ns. Demerarasokeria. Se on vaaleanruskeaa, täyteläisen makuista. Rakenteeltaan kovempaa ja suurikiteisempää kuin tavallinen sokeri.

Yhteistyössä

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
270 kcal
Rasvaa
10 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.1 g
Hiilihydraatteja
40 g
josta sokereita
18 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.1 g
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
270 kcal
Rasvaa
10 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.1 g
Hiilihydraatteja
40 g
josta sokereita
18 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.1 g