Pähkinäinen kaalisalaatti
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
140 kcal
Rasvaa
11 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.3 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.2 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote600 gvalko- tai varhaiskaalia
-
Sydänmerkki-tuote1paprika
-
Sydänmerkki-tuote100 gkurkkua
-
Sydänmerkki-tuote3-4 vartta (50 g)kevätsipulia
-
1 dlsuolapähkinöitä
- Kastike
-
¾ dlmaapähkinävoita (makeuttamatonta)
-
Sydänmerkki-tuote½ dlöljyä
-
½ dletikkaa
-
Sydänmerkki-tuote2valkosipulinkynttä
-
1- 2 tlinkivääritahnaa
-
1 tlsokeria
-
¼ tlsuolaa
-
¼ tlchilihiutaleita
-
Sydänmerkki-tuote¼ tlrouhittua mustapippuria
- Viimeistelyyn
-
Sydänmerkki-tuote¼ ruukkuatuoretta korianteria
Valmistusohje
1. Suikaloi kaali esim. juustohöylällä tai mandoliinilla ohuiksi suikaleiksi.
2. Kuutioi paprika ja kurkku, viipaloi sipulinvarret. Laita kasvikset ja pähkinät salaattikulhoon.
3. Sekoita pähkinätahnaan öljy, etikka, hienonnettu valkosipuli ja mausteet. Sekoita kastike kasvisten joukkoon ja anna maustua jääkaapissa ainakin 30 minuuttia.
4. Viimeistele salaatti tuoreella hienonnetulla korianterilla.
Vinkki
- Salaatti sopii lisukkeeksi esimerkiksi aasialaisen possurullan kylkeen.
- Lisää salaattiin halutessasi tuoretta chiliä tuomaan tulisuutta.