Toscanalainen papukeitto
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
50 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.5 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote500 gsavoijin- eli kurttukaalta
-
Sydänmerkki-tuote250 gporkkanaa
-
Sydänmerkki-tuote200 glehtiselleriä
-
Sydänmerkki-tuote1punasipuli
-
Sydänmerkki-tuote3valkosipulin kynttä
-
Sydänmerkki-tuote150 gtomaattia
-
Sydänmerkki-tuote3 rklöljyä
-
Sydänmerkki-tuote5oksaa timjamia
-
Sydänmerkki-tuote1oksa rosmariinia
-
1laakerinlehti
-
3 rkltomaattipyreetä
-
1 ½ lvettä
-
2 tlsuolaa
-
2 tlk (á 230g)valkoisia papuja
-
Sydänmerkki-tuote½ tlrouhittua mustapippuria
- Lisäksi
-
Sydänmerkki-tuote6 viipalettavaaleaa leipää
-
30 gparmesanjuustoa
Valmistusohje
1. Leikkaa kaalista kanta pois ja suikaloi se. Kuori ja kuutioi porkkanat ja viipaloi lehtisellerin varret. Hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuutioi tomaatti.
2. Kuumenna öljy isossa kattilassa ja kuullota siinä porkkanoita, lehtiselleriä ja sipuleita noin 10 minuuttia.
3. Sido timjamin- ja rosmariinioksat yhdessä laakerinlehden kanssa yrttikimpuksi.
4. Lisää tomaattipyree kattilaan ja kuullota sekoitellen muutama minuutti. Lisää yrttikimppu, ja loput ainekset. Keitä 25-30 minuuttia, kunnes kaali on pehmentynyt.
5. Paahda leipäviipaleet leivänpaahtimessa ja laita pala leipää keittolautaselle. Annostele päälle keittoa ja raasta pinnalle hieman parmesaanijuustoa.
Vinkki
- Savoijinkaalin tilalla voit käyttää lehti- tai mustakaalia
- Saat keitosta vegaanisen, kun jätät pois parmesanjuuston
- Lihaisan version toscanalaisesta papukeitosta saat lisäämällä alkuvaiheessa 100 g suikaloitua pekonia