selected site: consumers
other site url: https://ammattilaiset.sydanmerkki.fi/
Toscanalainen papukeitto
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekisteröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Toscanalainen papukeitto

Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Toscanalainen papukeitto, ribollita, maistuu erityisen hyvältä pimeinä syys- ja talvi-iltoina. Keitä soppaa huoletta vaikka tupla-annos – maku vain paranee papukeittoa uudelleen lämmitettäessä.



Raaka-aineet

Sydänmerkki-tuote
500 g
savoijin- eli kurttukaalta
Sydänmerkki-tuote
250 g
porkkanaa
Sydänmerkki-tuote
200 g
lehtiselleriä
Sydänmerkki-tuote
1
punasipuli
Sydänmerkki-tuote
3
valkosipulin kynttä
Sydänmerkki-tuote
150 g
tomaattia
Sydänmerkki-tuote
3 rkl
öljyä
Sydänmerkki-tuote
5
oksaa timjamia
Sydänmerkki-tuote
1
oksa rosmariinia
1
laakerinlehti
3 rkl
tomaattipyreetä
1 ½ l
vettä
2 tl
suolaa
2 tlk (á 230g)
valkoisia papuja
Sydänmerkki-tuote
½ tl
rouhittua mustapippuria
Lisäksi
Sydänmerkki-tuote
6 viipaletta
vaaleaa leipää
30 g
parmesanjuustoa
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Leikkaa kaalista kanta pois ja suikaloi se. Kuori ja kuutioi porkkanat ja viipaloi lehtisellerin varret. Hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuutioi tomaatti.
2. Kuumenna öljy isossa kattilassa ja kuullota siinä porkkanoita, lehtiselleriä ja sipuleita noin 10 minuuttia.
3. Sido timjamin- ja rosmariinioksat yhdessä laakerinlehden kanssa yrttikimpuksi.
4. Lisää tomaattipyree kattilaan ja kuullota sekoitellen muutama minuutti. Lisää yrttikimppu, ja loput ainekset. Keitä 25-30 minuuttia, kunnes kaali on pehmentynyt.
5. Paahda leipäviipaleet leivänpaahtimessa ja laita pala leipää keittolautaselle. Annostele päälle keittoa ja raasta pinnalle hieman parmesaanijuustoa.

Vinkki

  • Savoijinkaalin tilalla voit käyttää lehti- tai mustakaalia
  • Saat keitosta vegaanisen, kun jätät pois parmesanjuuston
  • Lihaisan version toscanalaisesta papukeitosta saat lisäämällä alkuvaiheessa 100 g suikaloitua pekonia

Yhteistyössä

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
50 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.5 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
50 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.5 g