Tomaattisalaatti paahdetuilla linsseillä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
0 kcal
Rasvaa
0 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0 g
Hiilihydraatteja
0 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
0 g
Suolaa
0 g
Raaka-aineet
- Paahdetut linssit
-
2 tlkkypsiä linssejä (esim. vihreitä ja punaisia)
-
Sydänmerkki-tuote2 rklöljyä
-
1 rklhunajaa
-
1 tlvalkosipulijauhetta
-
½ tlchiliä
- Lisäksi
-
Sydänmerkki-tuote400 gerivärisiä kirsikkatomaatteja
-
Sydänmerkki-tuote2pientä sipulia
-
Sydänmerkki-tuote(½ - 1chili)
- Yrttikastike
-
½ruukkua tuoreita yrttejä (esim. basilikaa, lehtipersiljaa tai oreganoa)
-
Sydänmerkki-tuote1 dlöljyä
-
1valkosipulin kynsi
-
2 rkletikkaa
-
2-3 rklvettä
-
¼ tlsuolaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteiseksi. Huuhtele ja valuta linssit. Sekoita öljy, hunaja ja mausteet. Sekoita mausteseos linsseihin ja paahda uunissa 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä.
2. Puolita tomaatit ja leikkaa sipulit renkaiksi. Jos haluat salaattiin potkua, hienonna chili. Sekoita ainekset ja levitä laakealle vadille.
3. Laita yrttikastikkeen ainekset korkeareunaiseen astiaan. Hienonna sauvasekoittimella.
4. Ripottele tomaatti-sipuliseoksen päälle paahdetut ja jäähtyneet linssit. Pirskottele pinnalle yrttikastiketta.
Vinkki
- Tutustu myös couscoussalaattiin, panzanellaan ja lämpimään kurpitsasalaattiin