G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)

Tomaattisalaatti paahdetuilla linsseillä

G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)

Rapeaksi paahdetut linssit tekevät perinteisestä tomaatti-sipulisalaatista astetta ruokaisamman. Herkullinen yrttikastike värittää ja maustaa tomaattisalaatin entistä houkuttelevammaksi. Tomaattisalaatti paahdetuilla linsseillä sopii mainiosti niin lounassalaatiksi kuin liha- tai kalaruuan lisukkeeksi. 



Raaka-aineet

Paahdetut linssit
2 tlk
kypsiä linssejä (esim. vihreitä ja punaisia)
Sydänmerkki-tuote
2 rkl
öljyä
1 rkl
hunajaa
1 tl
valkosipulijauhetta
½ tl
chiliä
Lisäksi
Sydänmerkki-tuote
400 g
erivärisiä kirsikkatomaatteja
Sydänmerkki-tuote
2
pientä sipulia
Sydänmerkki-tuote
(½ - 1
chili)
Yrttikastike
½
ruukkua tuoreita yrttejä (esim. basilikaa, lehtipersiljaa tai oreganoa)
Sydänmerkki-tuote
1 dl
öljyä
1
valkosipulin kynsi
2 rkl
etikkaa
2-3 rkl
vettä
¼ tl
suolaa
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteiseksi. Huuhtele ja valuta linssit. Sekoita öljy, hunaja ja mausteet. Sekoita mausteseos linsseihin ja paahda uunissa 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä.
2. Puolita tomaatit ja leikkaa sipulit renkaiksi. Jos haluat salaattiin potkua, hienonna chili. Sekoita ainekset ja levitä laakealle vadille. 
3. Laita yrttikastikkeen ainekset korkeareunaiseen astiaan. Hienonna sauvasekoittimella.
4. Ripottele tomaatti-sipuliseoksen päälle paahdetut ja jäähtyneet linssit. Pirskottele pinnalle yrttikastiketta.   

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
0 kcal
Rasvaa
0 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0 g
Hiilihydraatteja
0 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
0 g
Suolaa
0 g
Kuva: Sydänmerkki / Suvi laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi laine
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
0 kcal
Rasvaa
0 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0 g
Hiilihydraatteja
0 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
0 g
Suolaa
0 g