Porkkana-papulevite
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
200 kcal
Rasvaa
18 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.1 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
4 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.8 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote2-3 (200 g)porkkanaa
-
1 tlk (250 g)kypsiä valkoisia papuja
-
Sydänmerkki-tuote1 dlöljyä
-
Sydänmerkki-tuote1valkosipulin kynsi
-
Sydänmerkki-tuote1 rklsitruunanmehua
-
½ tlsuolaa
-
¼ tljuustokuminaa eli jeeraa
-
(tuoreita tai kuivattuja yrttejä, esim. rakuuna, timjami, ruohosipuli tai kirveli)
Valmistusohje
1. Kuori ja paloittele porkkana. Keitä palat kypsiksi vähässä vedessä (n. 15 minuuttia). Anna jäähtyä.
2. Huuhtele ja valuta pavut. Nosta kaikki ainekset mahdollista yrttiä lukuun ottamatta monitoimikoneeseen, jossa on leikkuuterä. Aja tasaiseksi tahnaksi.
3. Sekoita halutessasi valmiiseen tahnaan hienonnetut tai kuivatut yrtit.
Vinkki
- miedoimman tahnan valmistat rypsi- tai auringonkukkaöljystä. Oliiviöljystä tai maustetuista öljyistä saat herkullista lisämakua. Vaihtoehtoja löydät täältä
- Lisämakua saat myös yrteistä. Lisää halutessasi ½ - 1 tl kuivattuja yrttejä tai 1 - 2 rkl tuoreita yrttejä hienonnettuna.
- Tutustu myös muihin herkullisiin tahnoihin ja levitteisiin