Suppilovahverokeitto
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
45 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.5 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote7 dlsuppilovahveroita
-
Sydänmerkki-tuote1sipuli
-
Sydänmerkki-tuote1 rklpullomargariinia tai öljyä
-
4 rklvehnäjauhoja
-
8 dlvettä
-
1kasvisliemikuutio
-
Sydänmerkki-tuote1 dlkermantyyppistä kasvirasvasekoitetta
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
1 rklkirveliä
Valmistusohje
1. Puhdista ja hienonna sienet. Pilko myös sipuli. Kuullota sieniä ja sipulihakkelusta rasvassa kattilassa miedolla lämmöllä, kunnes ylimääräinen neste on haihtunut.
2. Ripottele joukkoon jauhot ja sekoita. Lisää vesi ja liemikuutio. Anna kiehua miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen viitisen minuuttia eli kunnes keitto sakenee. Lisää ruokakerma ja mausteet ja hauduta vielä muutama minuutti.
Vinkki
Kuivattuja sieniä riittää, sienten koosta riippuen, 1-1 ½ dl tai 30g. Liota sieniä noin 15 minuuttia 3 dl:ssa vettä. Liotusveden voi hyödyntää keiton valmistuksessa.