Suppilovahverokeitto
Sienikeitto on mainio alkuruoka juhlavalle aterialle ja maistuu myös sellaisenaan hyvän leivän kanssa. Suppilovahverot ovat perinteisiä ja monelle tuttuja sieniä, joita voi löytää Suomen metsistä keräilemällä. Jos suppisonni ei ole myötä sienestysreissulla, teet tällä ohjeella maukkaan sopan myös muista sienistä. Testaa vaikka kanttarelleilla ohjetta!
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote7 dlsuppilovahveroita
-
Sydänmerkki-tuote1sipuli
-
Sydänmerkki-tuote1 rklpullomargariinia tai öljyä
-
4 rklvehnäjauhoja
-
8 dlvettä
-
1kasvisliemikuutio
-
Sydänmerkki-tuote1 dlkermantyyppistä kasvirasvasekoitetta
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
1 rklkirveliä
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Puhdista ja hienonna sienet. Pilko myös sipuli. Kuullota sieniä ja sipulihakkelusta rasvassa kattilassa miedolla lämmöllä, kunnes ylimääräinen neste on haihtunut.
2. Ripottele joukkoon jauhot ja sekoita. Lisää vesi ja liemikuutio. Anna kiehua miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen viitisen minuuttia eli kunnes keitto sakenee. Lisää ruokakerma ja mausteet ja hauduta vielä muutama minuutti.
Vinkki
Kuivattuja sieniä riittää, sienten koosta riippuen, 1-1 ½ dl tai 30g. Liota sieniä noin 15 minuuttia 3 dl:ssa vettä. Liotusveden voi hyödyntää keiton valmistuksessa.
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
45 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.5 g
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
45 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.5 g