Speculaas-piparit
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
420 kcal
Rasvaa
19 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3.1 g
Hiilihydraatteja
54 g
josta sokereita
27 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
9 g
Suolaa
0.4 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote100 grasiamargariinia (rasvaa vähintään 60 %)
-
2 ½ dlmuscovadosokeria tai fariinisokeria
-
1muna
-
4 dlvehnäjauhoja
-
Sydänmerkki-tuote1 ½ dlmantelijauhetta
-
4 tlpiparkakkumaustetta
-
1 tlkardemummaa
-
1 tlsoodaa
-
1 tlleivinjauhetta
-
1 tlvaniljasokeria
- Päälle
-
Sydänmerkki-tuote1 dlmantelilastuja
Valmistusohje
1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna ja keskenään sekoitetut kuivat ainekset.
2. Anna taikinan seistä jääkaapissa pari tuntia.
3. Koska taikina on haurasta, kauli se 2 leivinpaperin välissä 2-3 mm paksuiseksi levyksi. Siirrä levy uunipellille sellaisenaan tai ota muotilla piparkakkuja ja asettele leivinpaperin päälle. Koristele pinta mantelilastuilla.
4. Paista 175 asteessa 12-15 minuuttia eli kunnes manteli on saanut vähän väriä. Jos paistat taikinan yhtenä levynä, leikkaa taikinapyörällä suorakulmioiksi (3 x 4 cm) heti paistamisen jälkeen.
Vinkki
- Piparkakkumausteen sijaan voit maustaa taikinan kanelilla, inkiväärillä, neilikalla ja pomeranssinkuorella.
- Voit maustaa taikinaa myös tummalla kaakaojauheella (n. ½ dl). Vähennä tällöin saman verran vehnäjauhojen määrää.