Runebergin kulhot
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
180 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
25 g
josta sokereita
20 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.3 g
Raaka-aineet
-
4munaa
-
1 ½ dlsokeria
-
¾ dlperunajauhoja
-
½ dlmantelijauhetta
-
1 tlleivinjauhetta
-
2-3 tlpiparkakkumaustetta
-
5 tippaakarvasmanteliaromia
- Täyte
-
2 dlvaahdotettavaa vaniljakastiketta
-
Sydänmerkki-tuote250 gmaitorahkaa
-
Sydänmerkki-tuote6 dlkotimaisia vadelmia
-
4-5 rklsokeria
-
(1 rklpunssia)
- Koristeeksi
-
½ dlmantelilastuja
Valmistusohje
1. Vaahdota pohjan munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat ainekset ja lopuksi karvasmanteliöljy. Paista 200 asteessa noin 7 minuuttia ja anna jäähtyä.
2. Vaahdota täytteen vaniljakastike ja sekoita rahkan kanssa. Laita mausteeksi puolet sokerista (2 rkl) ja halutessasi punssia. Soseuta vadelmat ja mausta lopulla sokerilla. Paahda koristeeksi tulevat mantelilastut puhtaalla ja kuivalla paistinpannulla, kunnes ovat vaaleanruskeita.
3. Leikkaa pohjasta pyöreällä muotilla (halkaisija 4-5 cm) kakkusia. Niitä tulee kaikkiaan noin 40 kpl. Laita 3 kakkusta vuorotellen vaniljavaahto- ja vadelmasoselusikallisten kanssa juomalaseihin tai muihin läpinäkyviin astioihin. Koristele mantelilastuilla.
Vinkki
- Jos käytät ulkomaalaista vadelmia, kiehauta niitä vesitilkassa pari minuuttia, jolloin mahdolliset taudinaiheuttajat tuhoutuvat.
- Saat pari ylimääräistä kulhoa, kun käytät kakkupohjina myös levystä ylijääneitä palasia.
- Kurkkaa perinteisten Runebergin torttujen ohje täältä.