Runebergin tortut
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
340 kcal
Rasvaa
15 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3 g
Hiilihydraatteja
43 g
josta sokereita
30 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.5 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote100 gmargariinia (rasvaa min 60%)
-
1 dlsokeria
-
1muna
-
1 dlvehnäjauhoja
-
1 dlkorppujauhoja tai jauhettuja piparkakkuja
-
Sydänmerkki-tuote1 dlmantelia rouhittuna
-
1 tlleivinjauhetta
-
½ tlkardemummaa
-
Sydänmerkki-tuote½ dlrasvatonta maitoa
- Täyte
-
1 ½ dlvadelmahilloa
- Koristeluun
-
½ dltomusokeria
-
1 tlvettä tai sitruunamehua
Valmistusohje
1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna ja sekoita.
2. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
3. Jaa taikina paperisiin leivosvuokiin. Tasoita pinta ja laita keskelle nokare hilloa.
4. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Jäähdytä.
5. Sekoita koristekuorrutteen ainekset paksuksi tahnaksi ja pursota rengas hillosilmän ympärille.
Vinkki
- Jos haluat korkeampia torttuja, paista taikina voidelluissa ja korppujauhotetuissa kahvikupeissa. Annoksesta tulee n. 6 torttua, kahvikupin koosta riippuen. Paistoaika on hiukan pidempi, noin 30 minuuttia
- Toiset hillot saattavat upota leivonnaiset sisälle paiston aikana – lopputuloksesta tulee silloin tuplasti vadelmainen ja mehevä. Halutessasi voit lisätä hillon vasta paiston jälkeenkin.
- Runebergit kulhomuodossa, katso ohje: Runebergin kulhot