Ainekset

4
kananmunaa
1,5 dl
tummaa sokeria (esim. muscovadosokeria)
2 dl
ruisjauhoja
2 rkl
kaakaojauhetta
Täyte
300/175g
mandariinilohkoja mehussa
2 dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
250 g
rasvatonta maitorahkaa
1 rkl
vaniljakreemijauhetta
1 tl
vaniljasokeria
Koristeluun esimerkiksi
vadelmia
mustikoita
mandariinilohkoja
sitruunamelissan lehtiä
tomusokeria
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
153 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2 g
Hiilihydraatteja
20 g
josta sokereita
14 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.3 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Uusi
K Kasvis (lakto-ovo)
K Kasvis (lakto-ovo)
Uusi

Rukiinen suklaakääretorttukakku rahkatäytteellä

Rukiinen suklaakääretorttukakku on helppo valmistaa, vaikka olisit vasta-alkaja keittiössä.

Rukiinen suklaakääretorttukakku on helppo valmistaa, vaikka olisit vasta-alkaja keittiössä.

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
4
kananmunaa
1,5 dl
tummaa sokeria (esim. muscovadosokeria)
2 dl
ruisjauhoja
2 rkl
kaakaojauhetta
Täyte
300/175g
mandariinilohkoja mehussa
2 dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
250 g
rasvatonta maitorahkaa
1 rkl
vaniljakreemijauhetta
1 tl
vaniljasokeria
Koristeluun esimerkiksi
vadelmia
mustikoita
mandariinilohkoja
sitruunamelissan lehtiä
tomusokeria

Valmistusohje

Kääretorttupohjan valmistus
1.
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
3.
Sekoita ruisjauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe yhteen. Lisää jauhot vaahdon joukkoon ja sekoita varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.
4.
Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista uunin keskitasolla noin 7-10 min. Kumoa kypsä kääretorttulevy sokeroidulle leivinpaperille. Irrota paistopaperi ja anna kääretorttulevyn jäähtyä.
Täytteen valmistus
1.
Valuta mandariinilohkot. Ota osa talteen koristelua varten.
2.
Vatkaa vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi.
3.
Sekoita joukkoon rahka, vaniljakreemijauhe ja vaniljasokeri.
4.
Kääntele joukkoon varoen myös osa mandariinilohkoista.
5.
Levitä täyte jäähtyneelle levylle. Kääri rullaksi paperin avulla ja anna tekeytyä jääkaapissa muutama tunti.
6.
Koristele haluamallasi tavalla.

Kuva: Sydänmerkki/Sari Spåra
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
153 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2 g
Hiilihydraatteja
20 g
josta sokereita
14 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.3 g

Yhteistyössä