
Ainekset
-
4kananmunaa
-
1,5 dltummaa sokeria (esim. muscovadosokeria)
-
2 dlruisjauhoja
-
2 rklkaakaojauhetta
- Täyte
-
300/175gmandariinilohkoja mehussa
-
2 dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta
-
250 grasvatonta maitorahkaa
-
1 rklvaniljakreemijauhetta
-
1 tlvaniljasokeria
- Koristeluun esimerkiksi
-
vadelmia
-
mustikoita
-
mandariinilohkoja
-
sitruunamelissan lehtiä
-
tomusokeria
Valmistusohje
Kääretorttupohjan valmistus
1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
3. Sekoita ruisjauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe yhteen. Lisää jauhot vaahdon joukkoon ja sekoita varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.
4. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista uunin keskitasolla noin 7-10 min. Kumoa kypsä kääretorttulevy sokeroidulle leivinpaperille. Irrota paistopaperi ja anna kääretorttulevyn jäähtyä.
Täytteen valmistus
1. Valuta mandariinilohkot. Ota osa talteen koristelua varten.
2. Vatkaa vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Sekoita joukkoon rahka, vaniljakreemijauhe ja vaniljasokeri.
4. Kääntele joukkoon varoen myös osa mandariinilohkoista.
5. Levitä täyte jäähtyneelle levylle. Kääri rullaksi paperin avulla ja anna tekeytyä jääkaapissa muutama tunti.
6. Koristele haluamallasi tavalla.
Kuva: Sydänmerkki/Sari Spåra
Kuva: Sydänmerkki/Sari Spåra
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
153 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2 g
Hiilihydraatteja
20 g
josta sokereita
14 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.3 g
Kasvis (lakto-ovo)
Kasvis (lakto-ovo)
Rukiinen suklaakääretorttukakku rahkatäytteellä
Rukiinen suklaakääretorttukakku on helppo valmistaa, vaikka olisit vasta-alkaja keittiössä.
Rukiinen suklaakääretorttukakku on helppo valmistaa, vaikka olisit vasta-alkaja keittiössä.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
4kananmunaa
-
1,5 dltummaa sokeria (esim. muscovadosokeria)
-
2 dlruisjauhoja
-
2 rklkaakaojauhetta
- Täyte
-
300/175gmandariinilohkoja mehussa
-
2 dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta
-
250 grasvatonta maitorahkaa
-
1 rklvaniljakreemijauhetta
-
1 tlvaniljasokeria
- Koristeluun esimerkiksi
-
vadelmia
-
mustikoita
-
mandariinilohkoja
-
sitruunamelissan lehtiä
-
tomusokeria
Valmistusohje
Kääretorttupohjan valmistus
1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
3. Sekoita ruisjauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe yhteen. Lisää jauhot vaahdon joukkoon ja sekoita varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.
4. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista uunin keskitasolla noin 7-10 min. Kumoa kypsä kääretorttulevy sokeroidulle leivinpaperille. Irrota paistopaperi ja anna kääretorttulevyn jäähtyä.
Täytteen valmistus
1. Valuta mandariinilohkot. Ota osa talteen koristelua varten.
2. Vatkaa vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Sekoita joukkoon rahka, vaniljakreemijauhe ja vaniljasokeri.
4. Kääntele joukkoon varoen myös osa mandariinilohkoista.
5. Levitä täyte jäähtyneelle levylle. Kääri rullaksi paperin avulla ja anna tekeytyä jääkaapissa muutama tunti.
6. Koristele haluamallasi tavalla.
Kuva: Sydänmerkki/Sari Spåra
Kuva: Sydänmerkki/Sari Spåra
Valmistusohje
Kääretorttupohjan valmistus
1.
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
3.
Sekoita ruisjauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe yhteen. Lisää jauhot vaahdon joukkoon ja sekoita varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.
4.
Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista uunin keskitasolla noin 7-10 min. Kumoa kypsä kääretorttulevy sokeroidulle leivinpaperille. Irrota paistopaperi ja anna kääretorttulevyn jäähtyä.
Täytteen valmistus
1.
Valuta mandariinilohkot. Ota osa talteen koristelua varten.
2.
Vatkaa vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi.
3.
Sekoita joukkoon rahka, vaniljakreemijauhe ja vaniljasokeri.
4.
Kääntele joukkoon varoen myös osa mandariinilohkoista.
5.
Levitä täyte jäähtyneelle levylle. Kääri rullaksi paperin avulla ja anna tekeytyä jääkaapissa muutama tunti.
6.
Koristele haluamallasi tavalla.
Kuva: Sydänmerkki/Sari Spåra
Kuva: Sydänmerkki/Sari Spåra
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
153 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2 g
Hiilihydraatteja
20 g
josta sokereita
14 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.3 g
Yhteistyössä
