Dallaspullat
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
250 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Hiilihydraatteja
40 g
josta sokereita
11 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.5 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote3 dlmaitoa
-
25 ghiivaa
-
¾ dlsokeria
-
1 rklkardemummaa
-
¾ tlsuolaa
-
8 dlvehnäjauhoja
-
Sydänmerkki-tuote½ dlpullomargariinia
- Täyte
-
Sydänmerkki-tuote250 gmaitorahkaa
-
½ dlsokeria
-
Sydänmerkki-tuote½ dlpullomargariinia
-
Sydänmerkki-tuote½ dlmaitoa
-
1 rklvaniljasokeria
-
1 psvanhan ajan vaniljakastikeaineksia
- Voiteluun ja koristeluun
-
½muna
-
1 rkltomusokeria
Valmistusohje
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, kardemumma ja suola. Lisää puolet jauhoista ja sekoita taikinaa hetken ajan.
2. Lisää rasva ja jauhoja, kunnes taikina on kimmoisa ja irtoaa kulhon reunasta. Kohota lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
3. Sekoita täytteen aineet keskenään. Kauli kohonnut taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä täyte levylle ja kääri rullaksi. Leikkaa noin 1 cm paksuisiksi viipaleiksi ja laita kohoamaan pellille leivinpaperin päälle. Jos leivot pikkupullien sijaan bostonkakun, leikkaa rullasta noin 2 cm viipaleita ja laita voideltuun uunivuokaan. Kohota.
4. Voitele kohonneet pullat kananmunalla. Paista pikkupullia 225 asteessa noin 10 minuuttia. Bostonkakkua paistetaan 200 asteessa noin 20 minuuttia. Koristele jäähtyneet pullat tomusokerilla.
Vinkki
Kokeile myös
- Sitruunaiset Dallas-pullat: lisää täytteeseen ½ sitruunan raastettu kuori
- Rusinaiset Dallas-pullat: lisää täytteeseen 1 dl rusinoita tai korintteja
- Hedelmäiset Dallas-pullat: lisää täytteeseen 1/2 prk (n. 10 kpl) säilykeaprikoosinpuolikkaita tai 75g kuivattuja aprikooseja pilkottuina. Aarikoosien sijaan kokeile myös muita kuivattuja tai sokeroituja hedelmiä, esimerkiksi kirsikoita, appelsiininkuoripaloja, viikunoita tai karpaloita.