Puolukka-rahkapiirakka
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
230 kcal
Rasvaa
8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2 g
Hiilihydraatteja
31 g
josta sokereita
18 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.4 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote80 gmargariinia (rasvaa min 60%)
-
½ dlsokeria
-
1muna
-
2 dlvehnäjauhoja
-
1 dlkaurahiutaleita
-
1 tlleivinjauhetta
- Täyte
-
Sydänmerkki-tuote3 dlpuolukoita
-
1 dlsokeria
-
Sydänmerkki-tuote250 gmaitorahkaa
-
1 tlvaniljasokeria
-
1muna
Valmistusohje
1. Sekoita pehmeä margariini, sokeri, muna ja kuivat aineet käsin taikinaksi. Jos taikina tuntuu kuivalta, lisää vähän kylmää vettä, ja jos se tuntuu kostealta, lisää kaurahiutaleita.
2. Painele taikina halkaisijaltaan piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita täytteen puolukat ja osa sokerista (½ dl). Ripottele pohjalle. Sekoita muut täytteen aineet ja kaada pohjan päälle.
3. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia eli kunnes täyte on hyytynyt. Jos reunus tummuu liikaa, peitä vuoka leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa.
Vinkki
- Voit korvata pohjataikinan vehnäjauhot osittain tai kokonaan täysjyväisillä ruis- tai kaurajauhoilla.
- Puolukkapiirakan kruunaa vaniljakastike.
- Kokeile myös Ruokarauhaa-blogin omena-kanelipiirakkaa ja muita Sydänmerkin piirakkareseptejä.