K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekisteröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Lehmäkakku

K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Ammuu! Sitruksinen lehmäkakku on lastenkutsujen hitti. Raikas ja hedelmäinen jogurttitäyte sekä läikikäs kakkupohja tekevät lehmäkakun nauttimisesta hauskan ohjelmanumeron.



Raaka-aineet

Vaalea taikina
4
munaa
1½ dl
sokeria
1½ dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
Tumma taikina
2
munaa
¾ dl
sokeria
½ dl
perunajauhoja
¼ dl
kaakaojauhetta
½ tl
leivinjauhetta
Täyte
8
liivatelehteä
Sydänmerkki-tuote
1-2
appelsiinia
2 dl
vaahdotettavaa vaniljakastiketta
Sydänmerkki-tuote
5 dl
maustamatonta jogurttia
½-1 dl
sokeria
Sydänmerkki-tuote
1 dl
sitruunamehua
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Vaahdota vaalean pohjan munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Lisää kuivat ainekset siivilän läpi ja sekoita varovasti. Tee tumma pohja samalla tavalla, vispilöitä ei tarvitse välillä pestä.
2. Vuoraa 2 uunipeltiä leivinpaperilla. Levitä paperille ensin tummaa taikinaa lehmän pilkuiksi ja pilkkujen ympärille vaaleaa taikinaa. Paista 200 asteessa 6-8 minuuttia. Kumoa levyt puhtaiden leivinpapereiden päälle.  Pilkut näkyvät selkeimmin leivinpaperia vasten olevalla puolella.
3. Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Pese appelsiini hyvin ja raasta kuoren keltainen osa. Kuori appelsiini kalvottomaksi ja pilko palat.
4. Vaahdota vaniljakastike ja sekoita siihen jogurtti, ½ dl sokeria sekä appelsiinin kuori ja palat. Maista ja lisää tarvittaessa hiukan sokeria.
5. Kuumenna sitruunanmehu kuumaksi, liota liivatelehdet nesteeseen ja kaada seos ohuena nauhana täytteen joukkoon. 
6. Leikkaa toisesta pohjalevystä noin 3 l vetoisen pyöreäpohjaisen kulhon suun kokoinen pala. Paina toinen pohja kulhon pohjalle ja reunoille niin, että  leivinpaperia vasten ollut puoli kulhoa vasten. Kaada täyte kulhoon  vuorotellen ylijääneiden reunapalojen kanssa. Paina lopuksi pyöreä pohja kanneksi ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään 6 tunniksi.

Vinkki

  • Katso ohje appelsiinin leikkaamiseksi kalvottomaksi  täältä.
  • Appelsiinin tilalle kakkuun sopii säilykepurkillinen persikkaa, aprikoosia tai mangoa. Myös oman maun mukaiset marjat sopivat lehmäkakun täytteeseen hedelmien sijaan
  • Voit levittää taikinan myös raidalliseksi, tiikerinraidoiksi.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
150 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.4 g
Hiilihydraatteja
25 g
josta sokereita
19 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.3 g
Kuva: Sydänmerkki/Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki/Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki/Suvi Laine
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
150 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.4 g
Hiilihydraatteja
25 g
josta sokereita
19 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.3 g