Punajuuripiirakka
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
144 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.2 g
Hiilihydraatteja
13 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.7 g
Raaka-aineet
- Pohja
-
Sydänmerkki-tuote50 grasiamargariinia (rasvaa vähintään 60 %)
-
Sydänmerkki-tuote1 dlkaurahiutaleita
-
Sydänmerkki-tuote1 dlruisjauhoja
-
½ dlvehnäjauhoja
-
½ tlleivinjauhetta
-
½ tlsuolaa
-
3-4 rklvettä
- Täyte
-
Sydänmerkki-tuote600 gpunajuurta
-
Sydänmerkki-tuote2sipulia
-
Sydänmerkki-tuote3valkosipulin kynttä
-
Sydänmerkki-tuote1 rklöljyä tai pullomargariinia
-
2 dlvettä
-
Sydänmerkki-tuote2 dl (100g)juustoraastetta
-
Sydänmerkki-tuote1 ½ tltimjamia
-
Sydänmerkki-tuote½ tlrouhittua mustapippuria
-
½ tlsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote1 dlkermankaltaista kasvirasvasekoitetta
-
2munaa
-
1 rklperunajauhoja
Valmistusohje
1. Laita ensin täytteen juurekset hautumaan. Kuori ja raasta punajuuret, hienonna sipulit.
Kuullota sipulit rasvassa, lisää punajuuriraaste ja hauduta pehmeäksi (15-20 minuuttia) miedolla lämmöllä. Lisää välillä vettä, jotta täyte pysyy kosteana.
Kuullota sipulit rasvassa, lisää punajuuriraaste ja hauduta pehmeäksi (15-20 minuuttia) miedolla lämmöllä. Lisää välillä vettä, jotta täyte pysyy kosteana.
2. Nypi rasva ja kuivat ainekset murumaiseksi. Lisää vettä niin, että taikinasta tulee tasainen.Painele taikina leivinpaperilla vuoratun piirakka- tai irtopohjavuoan pohjalle ja vähän reunalle (halkaisija noin 24 cm).
3. Siirrä raaste pois liedeltä. Lisää juusto ja mausteet. Sekoita kasvirasvasekoite, munat ja perunajauho ja lisää täytteeseen.
4. Kaada täyte vuokaan ja paista piirakkaa uunin alimmalla tasolla 200 asteessa noin 45 minuuttia. Peitä tarvittaessa loppuvaiheessa leivinpaperilla.