selected site: consumers
other site url: https://ammattilaiset.sydanmerkki.fi/
Tarte tatin keltajuuresta
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekisteröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Tarte tatin keltajuuresta

Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Tarte Tatin kuuluu ranskalaisen keittiön klassikoihin. Piirakka tehdään käänteisessä järjestyksessä: karamellisoidut keltajuuret ladotaan vuoan pohjalle, kasvikset peitellään voitaikinakannella. Paistamisen jälkeen komeus kumotaan tarjoiluastialle ja nautitaan feta-jogurttikastikkeen kera.



Raaka-aineet

250 g
lehtitaikinaa
Karamellisoidut keltajuuret
Sydänmerkki-tuote
600 g
pieniä keltajuuria
Sydänmerkki-tuote
2 rkl
öljyä tai juoksevaa margariinia
4 rkl
valkoista balsamiviinietikkaa tai viinietikkaa
3 rkl
fariinisokeria
1 tl
rouhittua mustapippuria
½ tl
suolaa
Sydänmerkki-tuote
4 oksaa
tuoretta timjamia
Feta-jogurttikastike
Sydänmerkki-tuote
2 dl
maustamatonta kreikkalaista jogurttia
50 g
salaattijuustoa (max 10 %)
1 rkl
vettä
¼ tl
rouhittua mustapippuria
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Ota lehtitaikina(levyt) sulamaan. Pese ja kuori keltajuuret. Leikkaa ne puoliksi.
2. Kuumenna rasva uuninkestävässä paistinpannussa (Ø noin 22 cm). Kääntele keltajuuret rasvassa. Lisää pannulle etikka, sokeri ja mausteet sekä timjaminoksat. Peitä pannu foliolla ja siirrä uuniin. Kypsennä 200 asteessa 25 – 30 minuuttia, kunnes keltajuuret ovat pehmenneet.
3. Kauli taikina hieman ohuemmaksi ja leikkaa siitä hieman pannun halkaisijaa suurempi kiekko. Käytä muottina lautasta. Jos käytät lehtitaikinalevyjä, nipistä levyt kiinni toisiinsa ja kauli yhdeksi isoksi levyksi.
4. Nosta pannu uunista ja ota timjamin oksat pois. Kääntele keltajuuret pannussa niin, että ne ovat tiiviisti toisissaan kiinni. Voit leikata osan keltajuurista pienemmiksi paloiksi, jotta saat ne paremmin pannulle asettumaan.
5. Nosta taikina juuresten päälle ja käännä taikinan reunat pannun sisäpuolelle. Paista uunissa 20-25 minuuttia, kunnes taikina on kauniin kullanruskea ja kypsä. Anna piirakan levätä hetki ja peitä pannu isolla lautasella. Kumoa piirakka lautaselle.
Feta-jogurttikastike
1. Laita jogurtti kulhoon ja murenna joukkoon salaattijuusto. Lisää tilkka vettä ja mausta mustapippurilla. Tarjoa keltajuuri-tarte tatinin kanssa.

Vinkki

Jos haluat piirakasta hieman kevyemmän, voit käyttää lehtitaikinan sijaan valmista suolaista piirakkataikinaa (pakaste) tai tehdä taikinan itse esim. Punajuuripiirakan ohjeen mukaan.

Yhteistyössä

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
180 kcal
Rasvaa
10 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
4.2 g
Hiilihydraatteja
16 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.8 g
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
180 kcal
Rasvaa
10 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
4.2 g
Hiilihydraatteja
16 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.8 g