Tarte tatin keltajuuresta
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
180 kcal
Rasvaa
10 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
4.2 g
Hiilihydraatteja
16 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.8 g
Raaka-aineet
-
250 glehtitaikinaa
- Karamellisoidut keltajuuret
-
Sydänmerkki-tuote600 gpieniä keltajuuria
-
Sydänmerkki-tuote2 rklöljyä tai juoksevaa margariinia
-
4 rklvalkoista balsamiviinietikkaa tai viinietikkaa
-
3 rklfariinisokeria
-
1 tlrouhittua mustapippuria
-
½ tlsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote4 oksaatuoretta timjamia
- Feta-jogurttikastike
-
Sydänmerkki-tuote2 dlmaustamatonta kreikkalaista jogurttia
-
50 gsalaattijuustoa (max 10 %)
-
1 rklvettä
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Ota lehtitaikina(levyt) sulamaan. Pese ja kuori keltajuuret. Leikkaa ne puoliksi.
2. Kuumenna rasva uuninkestävässä paistinpannussa (Ø noin 22 cm). Kääntele keltajuuret rasvassa. Lisää pannulle etikka, sokeri ja mausteet sekä timjaminoksat. Peitä pannu foliolla ja siirrä uuniin. Kypsennä 200 asteessa 25 – 30 minuuttia, kunnes keltajuuret ovat pehmenneet.
3. Kauli taikina hieman ohuemmaksi ja leikkaa siitä hieman pannun halkaisijaa suurempi kiekko. Käytä muottina lautasta. Jos käytät lehtitaikinalevyjä, nipistä levyt kiinni toisiinsa ja kauli yhdeksi isoksi levyksi.
4. Nosta pannu uunista ja ota timjamin oksat pois. Kääntele keltajuuret pannussa niin, että ne ovat tiiviisti toisissaan kiinni. Voit leikata osan keltajuurista pienemmiksi paloiksi, jotta saat ne paremmin pannulle asettumaan.
5. Nosta taikina juuresten päälle ja käännä taikinan reunat pannun sisäpuolelle. Paista uunissa 20-25 minuuttia, kunnes taikina on kauniin kullanruskea ja kypsä. Anna piirakan levätä hetki ja peitä pannu isolla lautasella. Kumoa piirakka lautaselle.
Feta-jogurttikastike
1. Laita jogurtti kulhoon ja murenna joukkoon salaattijuusto. Lisää tilkka vettä ja mausta mustapippurilla. Tarjoa keltajuuri-tarte tatinin kanssa.
Vinkki
Jos haluat piirakasta hieman kevyemmän, voit käyttää lehtitaikinan sijaan valmista suolaista piirakkataikinaa (pakaste) tai tehdä taikinan itse esim. Punajuuripiirakan ohjeen mukaan.