Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste

Ainekset

250 g
lehtitaikinaa
Karamellisoidut keltajuuret
600 g
pieniä keltajuuria
2 rkl
öljyä tai juoksevaa margariinia
4 rkl
valkoista balsamiviinietikkaa tai viinietikkaa
3 rkl
fariinisokeria
1 tl
rouhittua mustapippuria
½ tl
suolaa
4 oksaa
tuoretta timjamia
Feta-jogurttikastike
2 dl
maustamatonta rasvatonta kreikkalaista jogurttia
50 g
salaattijuustoa (max 10 %)
1 rkl
vettä
¼ tl
rouhittua mustapippuria
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
180 kcal
Rasvaa
10 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
4.2 g
Hiilihydraatteja
16 g
josta sokereita
8 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.8 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)

Tarte tatin keltajuuresta

Tarte Tatin kuuluu ranskalaisen keittiön klassikoihin ja valmistetaan käänteisessä järjestyksessä keikauskakun tapaan.

Tarte Tatin kuuluu ranskalaisen keittiön klassikoihin ja valmistetaan käänteisessä järjestyksessä keikauskakun tapaan.

Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
250 g
lehtitaikinaa
Karamellisoidut keltajuuret
600 g
pieniä keltajuuria
2 rkl
öljyä tai juoksevaa margariinia
4 rkl
valkoista balsamiviinietikkaa tai viinietikkaa
3 rkl
fariinisokeria
1 tl
rouhittua mustapippuria
½ tl
suolaa
4 oksaa
tuoretta timjamia
Feta-jogurttikastike
2 dl
maustamatonta rasvatonta kreikkalaista jogurttia
50 g
salaattijuustoa (max 10 %)
1 rkl
vettä
¼ tl
rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1.
Ota lehtitaikina(levyt) sulamaan. Pese ja kuori keltajuuret. Leikkaa ne puoliksi.
2.
Kuumenna rasva uuninkestävässä paistinpannussa (Ø noin 22 cm). Kääntele keltajuuret rasvassa. Lisää pannulle etikka, sokeri ja mausteet sekä timjaminoksat. Peitä pannu foliolla ja siirrä uuniin. Kypsennä 200 asteessa 25 – 30 minuuttia, kunnes keltajuuret ovat pehmenneet.
3.
Kauli taikina hieman ohuemmaksi ja leikkaa siitä hieman pannun halkaisijaa suurempi kiekko. Käytä muottina lautasta. Jos käytät lehtitaikinalevyjä, nipistä levyt kiinni toisiinsa ja kauli yhdeksi isoksi levyksi.
4.
Nosta pannu uunista ja ota timjamin oksat pois. Kääntele keltajuuret pannussa niin, että ne ovat tiiviisti toisissaan kiinni. Voit leikata osan keltajuurista pienemmiksi paloiksi, jotta saat ne paremmin pannulle asettumaan.
5.
Nosta taikina juuresten päälle ja käännä taikinan reunat pannun sisäpuolelle. Paista uunissa 20-25 minuuttia, kunnes taikina on kauniin kullanruskea ja kypsä. Anna piirakan levätä hetki ja peitä pannu isolla lautasella. Kumoa piirakka lautaselle.
Feta-jogurttikastike
1.
Laita jogurtti kulhoon ja murenna joukkoon salaattijuusto. Lisää tilkka vettä ja mausta mustapippurilla. Tarjoa keltajuuri-tarte tatinin kanssa.

Vinkki

Jos haluat piirakasta hieman kevyemmän, voit käyttää lehtitaikinan sijaan valmista suolaista piirakkataikinaa (pakaste) tai tehdä taikinan itse esim. Punajuuripiirakan ohjeen mukaan.

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
180 kcal
Rasvaa
10 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
4.2 g
Hiilihydraatteja
16 g
josta sokereita
8 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.8 g

Yhteistyössä