Possukäristys
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
90 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.6 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote400 gporsaan ulkofilettä palana
-
3 dlvettä
-
Sydänmerkki-tuote1sipuli
-
Sydänmerkki-tuote800 gjuureksia (esim. porkkanaa, lanttua, selleriä, palsternakkaa)
-
Sydänmerkki-tuote4 rklöljyä tai pullomargariinia
-
1 ½ tlsuolaa
-
1 tlkuivattua timjamia
-
10kokonaista viherpippuria
-
10kokonaista rosepippuria
Valmistusohje
1. Laita possunfileepala pakastimeen noin tunniksi, jotta siitä on helpompi leikata ohuita lastuja. Voit pakastaa lihan myös edellisenä iltana. Käsittele sillä aikaa kasvikset.
2. Kuori ja suikaloi sipuli ja haluamasi juurekset.
3. Vuole kohmeisesta lihasta mahdollisimman ohuita lastuja terävällä veitsellä. Ruskista lihapaloja paistinpannulla rasvassa (2 rkl). Laita ruskistetut lihat uunin kestävään vuokaan. Kaada vesi paistinpannuun ja sekoittele, jotta makuaineet irtoavat pohjasta. Kaada liemi lihojen päälle.
4. Ruskista kasvissuikaleet loppurasvassa (2 rkl) ja lisää vuokaan. Mausta suolalla, timjamilla ja pippureilla. Hauduta uunissa 175 asteessa noin 45 minuuttia.
Vinkki
- Ruoan voi valmistaa myös valurautapadassa, jolloin et tarvitse erillistä ruskistusastiaa.
- Kiireinen kokki kypsentää ruoan liedellä, jolloin se valmistuu reilussa puolessa tunnissa
- Jos et löydä kaupasta suolatonta kasvisliemikuutiota, laita tavallinen, mutta jätä tällöin suolasta 1 tl pois. Yhdessä kuutiossa on noin teelusikallinen suolaa.
- Brpilerin ystävä voi valmistaa käsityksen samaan tapaan broilerinfileistä