Pinaattimunakas
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
80 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.1 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.4 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote½sipuli
-
Sydänmerkki-tuote50 gpinaattia (pakaste)
-
Sydänmerkki-tuote2 tlöljyä tai pullomargariinia
-
50 gfetajuustoa
-
1 ½ dlmunanvalkuaisvalmistetta (esim. Eggo)
-
1 rklvettä
-
1 tlperunajauhoja
-
Sydänmerkki-tuote¼ tlrouhittua mustapippuria
-
Sydänmerkki-tuote(5 oksaatuoretta oreganoa)
Valmistusohje
1. Hienonna sipuli ja kuullota silppua rasvassa pari minuuttia ja lisää pinaatti ja hauduta hetki.
2. Murenna fetajuusto sormin pieniksi paloiksi ja sekoita valkuaismassan joukkoon. Lisää myös vesi, perunajauhot ja pippuri. Kaada pannulle pinaatin ja sipulin joukkoon.
3. Anna hyytyä miedolla lämmöllä ja käännä lautasen avulla. Viimeistele halutessasi yrttislpulla.
Vinkki
- Pakastepinaatin ohella voit saksia mukaan tuoreita pinaatinlehtiä.
- Valkuaismassan tilalla voit käyttää kokonaisia kananmunia. Yhden henkilön annokseen riittää 1 ½– 2 kananmunaa.
- Fetajuustojen suola- ja rasvapitoisuuksissa on suuria eroja: terveystietoinen valitsee vähärasvaisen juuston, jossa suolaa on enintään 2,5 %, esim. Arla Apetina.
- Jos fetajuusto on makuusi liian suolaista, korvaa se raejuustolla tai kotijuustolla.