Ainekset
-
½sipuli
-
50 gpinaattia (pakaste)
-
2 tlöljyä tai pullomargariinia
-
50 gfetajuustoa
-
1 ½ dlmunanvalkuaisvalmistetta (esim. Eggo)
-
1 rklvettä
-
1 tlperunajauhoja
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
-
(5 oksaatuoretta oreganoa)
Valmistusohje
1. Hienonna sipuli ja kuullota silppua rasvassa pari minuuttia ja lisää pinaatti ja hauduta hetki.
2. Murenna fetajuusto sormin pieniksi paloiksi ja sekoita valkuaismassan joukkoon. Lisää myös vesi, perunajauhot ja pippuri. Kaada pannulle pinaatin ja sipulin joukkoon.
3. Anna hyytyä miedolla lämmöllä ja käännä lautasen avulla. Viimeistele halutessasi yrttislpulla.
Vinkki
- Pakastepinaatin ohella voit saksia mukaan tuoreita pinaatinlehtiä.
- Valkuaismassan tilalla voit käyttää kokonaisia kananmunia. Yhden henkilön annokseen riittää 1 ½– 2 kananmunaa.
- Fetajuustojen suola- ja rasvapitoisuuksissa on suuria eroja: terveystietoinen valitsee vähärasvaisen juuston, jossa suolaa on enintään 2,5 %, esim. Arla Apetina.
- Jos fetajuusto on makuusi liian suolaista, korvaa se raejuustolla tai kotijuustolla.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
80 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.1 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.4 g
Gluteeniton,
Kasvis (lakto-ovo)
Gluteeniton,
Kasvis (lakto-ovo)
Pinaattimunakas
Testaa munakkaan valmistusta munavalkuaismassasta. Pinaatin ohella muutkin kasvikset käyvät – pakastetut sellaiset pikaisen kypsymisensä ansiosta erityisen hyvin.
Testaa munakkaan valmistusta munavalkuaismassasta. Pinaatin ohella muutkin kasvikset käyvät – pakastetut sellaiset pikaisen kypsymisensä ansiosta erityisen hyvin.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
½sipuli
-
50 gpinaattia (pakaste)
-
2 tlöljyä tai pullomargariinia
-
50 gfetajuustoa
-
1 ½ dlmunanvalkuaisvalmistetta (esim. Eggo)
-
1 rklvettä
-
1 tlperunajauhoja
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
-
(5 oksaatuoretta oreganoa)
Valmistusohje
1. Hienonna sipuli ja kuullota silppua rasvassa pari minuuttia ja lisää pinaatti ja hauduta hetki.
2. Murenna fetajuusto sormin pieniksi paloiksi ja sekoita valkuaismassan joukkoon. Lisää myös vesi, perunajauhot ja pippuri. Kaada pannulle pinaatin ja sipulin joukkoon.
3. Anna hyytyä miedolla lämmöllä ja käännä lautasen avulla. Viimeistele halutessasi yrttislpulla.
Vinkki
- Pakastepinaatin ohella voit saksia mukaan tuoreita pinaatinlehtiä.
- Valkuaismassan tilalla voit käyttää kokonaisia kananmunia. Yhden henkilön annokseen riittää 1 ½– 2 kananmunaa.
- Fetajuustojen suola- ja rasvapitoisuuksissa on suuria eroja: terveystietoinen valitsee vähärasvaisen juuston, jossa suolaa on enintään 2,5 %, esim. Arla Apetina.
- Jos fetajuusto on makuusi liian suolaista, korvaa se raejuustolla tai kotijuustolla.
Valmistusohje
1.
Hienonna sipuli ja kuullota silppua rasvassa pari minuuttia ja lisää pinaatti ja hauduta hetki.
2.
Murenna fetajuusto sormin pieniksi paloiksi ja sekoita valkuaismassan joukkoon. Lisää myös vesi, perunajauhot ja pippuri. Kaada pannulle pinaatin ja sipulin joukkoon.
3.
Anna hyytyä miedolla lämmöllä ja käännä lautasen avulla. Viimeistele halutessasi yrttislpulla.
Vinkki
- Pakastepinaatin ohella voit saksia mukaan tuoreita pinaatinlehtiä.
- Valkuaismassan tilalla voit käyttää kokonaisia kananmunia. Yhden henkilön annokseen riittää 1 ½– 2 kananmunaa.
- Fetajuustojen suola- ja rasvapitoisuuksissa on suuria eroja: terveystietoinen valitsee vähärasvaisen juuston, jossa suolaa on enintään 2,5 %, esim. Arla Apetina.
- Jos fetajuusto on makuusi liian suolaista, korvaa se raejuustolla tai kotijuustolla.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
80 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.1 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.4 g