Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen

Ainekset

½
sipuli
50 g
pinaattia (pakaste)
2 tl
öljyä tai pullomargariinia
50 g
fetajuustoa
1 ½ dl
munanvalkuaisvalmistetta (esim. Eggo)
1 rkl
vettä
1 tl
perunajauhoja
¼ tl
rouhittua mustapippuria
(5 oksaa
tuoretta oreganoa)
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
80 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.1 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.4 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Helppo
G Gluteeniton
K Kasvis (lakto-ovo)
G Gluteeniton
K Kasvis (lakto-ovo)
Helppo

Pinaattimunakas

Testaa munakkaan valmistusta munavalkuaismassasta. Pinaatin ohella muutkin kasvikset käyvät – pakastetut sellaiset pikaisen kypsymisensä ansiosta erityisen hyvin.

Testaa munakkaan valmistusta munavalkuaismassasta. Pinaatin ohella muutkin kasvikset käyvät – pakastetut sellaiset pikaisen kypsymisensä ansiosta erityisen hyvin.

Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
½
sipuli
50 g
pinaattia (pakaste)
2 tl
öljyä tai pullomargariinia
50 g
fetajuustoa
1 ½ dl
munanvalkuaisvalmistetta (esim. Eggo)
1 rkl
vettä
1 tl
perunajauhoja
¼ tl
rouhittua mustapippuria
(5 oksaa
tuoretta oreganoa)

Valmistusohje

1.
Hienonna sipuli ja kuullota silppua rasvassa pari minuuttia ja lisää pinaatti ja hauduta hetki.
2.
Murenna fetajuusto sormin pieniksi paloiksi ja sekoita valkuaismassan joukkoon. Lisää myös vesi, perunajauhot ja pippuri. Kaada pannulle pinaatin ja sipulin joukkoon.
3.
Anna hyytyä miedolla lämmöllä ja käännä lautasen avulla. Viimeistele halutessasi yrttislpulla.

Vinkki

  • Pakastepinaatin ohella voit saksia mukaan tuoreita pinaatinlehtiä.
  • Valkuaismassan tilalla voit käyttää kokonaisia kananmunia. Yhden henkilön annokseen riittää 1 ½– 2 kananmunaa.
  • Fetajuustojen suola- ja rasvapitoisuuksissa on suuria eroja: terveystietoinen valitsee vähärasvaisen juuston, jossa suolaa on enintään 2,5 %, esim. Arla Apetina.
  • Jos fetajuusto on makuusi liian suolaista, korvaa se raejuustolla tai kotijuustolla.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
80 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.1 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.4 g