Aasialainen lihapata
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
94 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.8 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.8 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote400 gnaudan (paahto)paistia
-
Sydänmerkki-tuote3paprikaa
-
Sydänmerkki-tuote100 gpurjoa
-
Sydänmerkki-tuote2valkosipulin kynttä
-
Sydänmerkki-tuote2 cm palatuoretta inkivääriä
-
Sydänmerkki-tuote2 rklöljyä
-
2 rklcurrytahnaa
-
3 dlvettä
-
Sydänmerkki-tuote300 gsokeriherneen palkoja (tuore tai pakaste)
-
½ dlvalkoviinietikkaa
-
1 rklsokeria tai siirappia
-
1 ½ - 2 tlsuolaa
-
½ tlseesamöljyä
-
1 prk (200 g)kookoskermaa
-
Sydänmerkki-tuote(rouhittua mustapippuria)
- Koristeeksi
-
Sydänmerkki-tuotetuoretta korianteria
Valmistusohje
1. Suikaloi liha, paprikat ja purjo. Hienonna valkosipulin kynnet ja raasta inkivääri.
2. Ruskista lihapalat öljyssä laakeassa pannussa. Lisää kasvikset ja kuullota kevyesti. Lisää pannulle currytahna ja vesi. Hauduta pata-aineksia kannen alla noin 15 minuuttia.
3. Lisää lopuksi herneenpalot, etikka, sokeri, suola, seesamöljy sekä kookoskerma. Kuumenna pari minuuttia. Maista ja lisää halutessasi mustapippuria. Hienonna valmiin ruuan päälle korianteria
Vinkki
- Tarjoa lihapadan kanssa täysjyväohraa tai muita täysjyväisiä viljalisäkkeitä.
- Currytahnan ohella voit maustaa aasialaisen lihapadan chilitahnalla (1-2 rkl)
- Naudanlihan ohella pataan sopii broileri ja kalkkuna. Kasvisversion teet esim. soijasuikaleista, nyhtökaurasta tai Quornista