Kuva: Sydänmerkki/Suvi Laine

Ainekset

300g
parsakaalia
100 g
lehtikaalia
1 tlk (290 g)
kikherneitä
½  dl
kuorellisia manteleita
2 rkl
maustettua öljyä
½  tl
suolaa
Pasta
300 g
spagettia
2-3 l
vettä
½  tl
suolaa
Tarjoiluun
1 rkl
maustettua öljyä
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
125 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Hiilihydraatteja
13 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.7 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Helppo
G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Helppo

Paahdettu parin kaalin pasta

Parsakaalin ja lehtikaalin terävä maku kesyyntyy, kun paahdat ne kuumassa uunissa. Mantelit tuovat sekoitettavaan pastaan rapeaa pureskeltavuutta, sekä hyviä pehmeitä rasvoja. Maustettu öljy viimeistelee pastan maun.

Parsakaalin ja lehtikaalin terävä maku kesyyntyy, kun paahdat ne kuumassa uunissa. Mantelit tuovat sekoitettavaan pastaan rapeaa pureskeltavuutta, sekä hyviä pehmeitä rasvoja. Maustettu öljy viimeistelee pastan maun.

Kuva: Sydänmerkki/Suvi Laine

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
300g
parsakaalia
100 g
lehtikaalia
1 tlk (290 g)
kikherneitä
½  dl
kuorellisia manteleita
2 rkl
maustettua öljyä
½  tl
suolaa
Pasta
300 g
spagettia
2-3 l
vettä
½  tl
suolaa
Tarjoiluun
1 rkl
maustettua öljyä

Valmistusohje

1.
Huuhtele parsakaali, irroita kukinnot ja viipaloi varsi. Huuhtele lehtikaalinlehdet, leikkaa paksut lehtiruodit pois ja leikkaa lehdet suikaleiksi. Huuhtele kikherneet lävikössä kylmällä vedellä. Rouhi mantelit veitsellä hieman pienemmiksi paloiksi.
2.
Levitä parsakaalit, lehtikaalit, kikherneet ja mantelit leivinpaperin päälle uunipellille. Sekoita joukkoon öljy ja suola. Paahda 225-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
3.
Keitä täysjyväspagetti pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta pasta lävikössä ja kaada takaisin kattilaan. Sekoita joukkoon kaali-kikherneseos. Kaada pasta tarjoiluvadille. Valuta päälle vielä 1 rkl   maustettua öljyä.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
125 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Hiilihydraatteja
13 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.7 g