Pyttipannu
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
83 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
9 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.8 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote1 kgperunoita
-
Sydänmerkki-tuote3 rklöljyä
-
300 gkevytnakkeja (esim. kalkkunanakki)
-
¼ - ½ tlsuolaa
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
-
4munaa
- Tuunausvinkkejä
-
Sydänmerkki-tuote3porkkanaa
-
Sydänmerkki-tuote1sipuli
Valmistusohje
1. Keitä pestyt perunat ja halutessasi myös viipaloidut porkkanat kypsiksi kotona. Jäähdytä kasvikset, kuori perunat ja pilko ne noin 2 cm paloiksi. Hienonna halutessasi myös sipuli. Laita kasvikset kannelliseen rasiaan. Jos aikaa ruuanlaitolle on enemmän, voit kypsentää perunat ja porkkanat trangiassa myös eväspaikalla.
2. Kuumenna öljy (trangian) paistinpannussa. Viipaloi nakit ja ruskista kevyesti. Lisää perunat ja muut kasvikset ja kuumenna kunnes ne lämpenevät ja saavat vähän väriä. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Riko lopuksi kananmunat häränsilmiksi perunoiden ja nakkipalojen päälle ja kypsennä vielä hetki.