selected site: consumers
other site url: https://ammattilaiset.sydanmerkki.fi/
Metsäsienileipä
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekisteröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Metsäsienileipä

Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Metsäsienileivässä makoisat leivänpäälliset on piilotettu täytteeseen. Tuorejuustolla ja sienillä höystetty leipä maistuu ihanalta salaatin tai keiton kanssa – kahdesta limpusta riittää syötävää myös brunssipöytään tai eväsretkelle.



Raaka-aineet

5 dl
vettä
1 ps
kuivahiivaa (tai 17g hiivaa)
1 dl
hiivaleipä- tai täysjyvävehnäjauhoja
1 rkl
sokeria tai hunajaa
1 tl
suolaa
Sydänmerkki-tuote
1 ½ dl
kauraleseitä
Sydänmerkki-tuote
n. 7 dl
spelttijauhoja
Sydänmerkki-tuote
2 rkl
öljyä
Sienitäyte
Sydänmerkki-tuote
500 g
kanttarelleja, suppilovahveroita tai tatteja
¼ - ½ tl
suolaa
Sydänmerkki-tuote
ripaus
rouhittua mustapippuria
Sydänmerkki-tuote
4 tuoretta
basilikan oksaa
Sydänmerkki-tuote
200 g
tuorejuustoa (esim. ruohosipuli)
Pinnalle
Sydänmerkki-tuote
1 rkl
öljyä
Sydänmerkki-tuote
2 rkl
kauralesettä
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Lämmitä vesi 42-asteiseksi. Sekoita kuivahiiva täysjyväjauhoihin ja lisää veteen. Lisää sokeri ja suola sekä leseet ja loput jauhoista vähitellen taikinaan, kunnes saat pehmeän ja kimmoisan taikinan. Lisää myös öljy alustamisen loppuvaiheessa. Vaivaa taikinaa muutama minuutti. Kohota taikina liinan alla 30 minuuttia.
2. Valmistele sillä aikaa täyte. Puhdista sienet ja revi ne pienemmiksi paloiksi. Paista sieniä pannulla, kunnes niistä irronnut neste on haihtunut. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna jäähtyä. Hienonna basilikan oksat varsineen.
3. Jaa kohonnut taikina kahteen osaan. Kauli taikinapalat suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Taikinan leveys tulisi olla sama kuin leipävuoan pituus (noin 24 cm). Levitä molemmille levyille puolet tuorejuustosta, sienistä ja basilikasta. Rullaa tiukaksi rullaksi ja nosta rulla leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan saumapuoli alaspäin. Kohota liinan alla noin 40 minuuttia.
4. Voitele leipien pinnat öljyllä ja ripottele päälle kauraleseitä.
5. Paista metsäsienileipiä 175 asteessa, uunin alemmilla ritilätasoilla 40 – 50 minuuttia tai kunnes leivät ovat kypsiä. Ota leivät vuoista ja anna jäähtyä ritilän päällä.

Vinkki

  • Jos leipää jää, vähän kuivahtaneesta metsäsienileivästä syntyy erityisen herkullisia lämpimiä leipiä.
  • Tuoreiden sienten sijaan voit käyttää kuivattuja sieniä. 50 g kuivattuja sieniä vastaa 500 g:aa tuoreita sieniä. Liota kuivattuja sieniä vedessä ennen käyttöä.

Yhteistyössä

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
190 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.5 g
Hiilihydraatteja
25 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
5 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.8 g
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
190 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.5 g
Hiilihydraatteja
25 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
5 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.8 g