Mokkakakku
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
370 kcal
Rasvaa
10 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.2 g
Hiilihydraatteja
60 g
josta sokereita
34 g
Kuitua
4 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.5 g
Raaka-aineet
-
4 ½ dlvehnäjauhoja
-
3 ½ dlsokeria
-
Sydänmerkki-tuote1 dlkauraleseitä
-
1 dlkaakaojauhetta
-
1 ½ rklvaniljasokeria
-
2 ½ tlleivinjauhetta
-
Sydänmerkki-tuote2 ½ dlmaitoa
-
Sydänmerkki-tuote1 dlöljyä tai pullomargariinia
-
1 dlpikakahvijauhetta
Valmistusohje
1. Mittaa kuivat aineet leivontakulhoon. Kaakaojauhe kannattaa siivilöidä, jottei taikinaan jää paakkuja.
2. Sekoita maito, rasva ja pikakahvi ja lisää kuivien aineiden joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa 45-50 minuuttia. Kumoa hiukan jäähtyneenä.
Vinkki
- Voit korvata murukahvin ja maidon vahvalla kylmällä kahvijuomalla.
- Kakkutaikinan voi paistaa myös muffinivuoissa (200 astetta, 15-20 minuuttia)