Mehevä porkkanaleipä
Leivo iloisen oranssit sämpylät tai leipä porkkanaraasteella.
Raaka-aineet
-
8 dlvettä
-
50 ghiivaa
-
3 rklsiirappia
-
2 tlsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote4 dlhienoksi raastettua porkkanaa
-
Sydänmerkki-tuote2 dlauringonkukansiemeniä
-
3 dlruisjauhoja
-
Sydänmerkki-tuote3 dlkaurahiutaleita
-
Sydänmerkki-tuote1 ½ dlvehnäleseitä
-
n. 10 dlhiivaleipävehnäjauhoja
-
Sydänmerkki-tuote½ dlöljyä
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Kuumenna vesi kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva ja sekoita tasaiseksi. Lisää suola, siirappi, porkkanaraaste, siemenet, ruisjauhot, hiutaleet ja leseet.
2. Lisää öljy ja hiivaleipäjauhoja vähitellen, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa hyvin käsistä ja kulhon reunoilta. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä liinan alla.
3. Jaa taikina kolmeen osaan. Leivo leiviksi ja kohota pellillä. Paista 200-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia.
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
250 kcal
Rasvaa
9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.9 g
Hiilihydraatteja
32 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
5 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.6 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki/ Elina Himanen
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
250 kcal
Rasvaa
9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.9 g
Hiilihydraatteja
32 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
5 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.6 g