Mehevä porkkanaleipä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
230 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Hiilihydraatteja
32 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
5 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.6 g
Raaka-aineet
-
8 dlvettä
-
50 ghiivaa
-
3 rklsiirappia
-
2 tlsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote4 dlhienoksi raastettua porkkanaa
-
Sydänmerkki-tuote2 dlauringonkukansiemeniä
-
Sydänmerkki-tuote3 dlruisjauhoja
-
Sydänmerkki-tuote3 dlhiutaleita
-
12 - 15 dlhiivaleipävehnäjauhoja
Valmistusohje
1. Kuumenna vesi kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva ja sekoita tasaiseksi. Lisää suola, siirappi, porkkanaraaste, siemenet, ruisjauhot ja hiutaleet.
2. Lisää hiivaleipäjauhoja vähitellen niin paljon, että saat pehmeän ja kimmoisan taikinan. Kohota lämpimässä paikassa ainakin puoli tuntia.
3. Jaa taikina kolmeen osaan. Leivo leiviksi ja kohota pellillä. Paista 200-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia. Voit leipoa taikinasta myös sämpylöitä (n. 25 kpl). Paista porkkanasämpylöitä 225 asteessa noin 15 minuuttia.