Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen

Ainekset

Marenki
3
valkuaista
1 ½ dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
Pohja
100 g
rasiamargariinia (rasvaa vähintään 60 %)
¾ dl
sokeria
3
keltuaista
1 dl
maitoa
1 ½ dl
vehnäjauhoja
2 rkl
kaakaojauhetta
2 tl
leivinjauhetta
Pinnalle
1 dl
mantelilastuja
Mokkavaahto
100 g
tummaa suklaata
3 rkl
tomusokeria
2
keltuaista
1- 2 rkl
pikakahvijauhetta
2 dl
vaahdotettavaa vaniljakastiketta
(1 -2 rkl
vaniljakreemijauhetta)
400 g
persikkaa, päärynää tai muita hedelmiä
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
250 kcal
Rasvaa
11 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3.6 g
Hiilihydraatteja
31 g
josta sokereita
25 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.4 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

K Kasvis (lakto-ovo)
K Kasvis (lakto-ovo)

Mokkabrita

Perinteinen marenkiunelma muuntuu suklaisella pohjalla ja mokkavaahdolla uudenlaiseksi makuelämykseksi. Britakakku on takuuvarma kahvipöydän keskipiste.

Perinteinen marenkiunelma muuntuu suklaisella pohjalla ja mokkavaahdolla uudenlaiseksi makuelämykseksi. Britakakku on takuuvarma kahvipöydän keskipiste.

Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Marenki
3
valkuaista
1 ½ dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
Pohja
100 g
rasiamargariinia (rasvaa vähintään 60 %)
¾ dl
sokeria
3
keltuaista
1 dl
maitoa
1 ½ dl
vehnäjauhoja
2 rkl
kaakaojauhetta
2 tl
leivinjauhetta
Pinnalle
1 dl
mantelilastuja
Mokkavaahto
100 g
tummaa suklaata
3 rkl
tomusokeria
2
keltuaista
1- 2 rkl
pikakahvijauhetta
2 dl
vaahdotettavaa vaniljakastiketta
(1 -2 rkl
vaniljakreemijauhetta)
400 g
persikkaa, päärynää tai muita hedelmiä

Valmistusohje

1.
Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vaahdota marengin valkuaiset ja sokerit. Anna marengin seistä pohjan tekemisen ajan jääkaapissa. Vispilöitä ei tarvitse pestä
2.
Vaahdota pohjan rasva ja sokeri . Lisää keltuaiset, maito ja keskenään sekoitetut kuivat ainekset.
3.
Tee leivinpaperille kolme 20 cm pyörylää lautasta apuna käyttäen. Yhdelle pellille mahtuu 1-2 pyörylää pellin koosta riippuen. Levitä pohjataikina renkaille ja pinnalle marenki ja mantelilastut. Paista levyt 200 asteessa 15-20 minuuttia. Anna pohjien jäähtyä.
4.
Tee paistamisen aikana mokkavaahto. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Lisää haaleaan suklaaseen tomusokeri, pikakahvijauhe ja keltuaiset. Vaahdota vaniljakastike ja lisää suklaan joukkoon sähkövatkaimella sekoittaen. Maista ja lisää halutessasi kahvia tai sokeria. Anna seoksen jähmettyä jääkaapissa ainakin reilun tunnin ajan. Jos täyte tuntuu liian valuvalta, voit tukevoittaa sitä vaniljakreemijauheella. Täytteen voi tehdä myös edellisenä päivänä.
5.
Viipaloi hedelmät. Laita yksi pohjalevy tarjoilulautaselle. Lisää puolet vaahdosta ja hedelmäpaloista. Lisää pohja ja täytä toinen väli samaan tapaan. Lisää päällimmäiseksi kolmas kakkupohja. Koristele pinta tomusokerilla tai sulatetulla suklaalla.

Vinkki

  • vaihtele täytteen hedelmiä makusi mukaan. Erinomaisia ovat persikan ja päärynän lisäksi esimerkiksi rypäleet ja kiivi
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
250 kcal
Rasvaa
11 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3.6 g
Hiilihydraatteja
31 g
josta sokereita
25 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.4 g