Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine

Ainekset

Pohjat
2 dl
pullorasvaa
2 dl
sokeria
5 dl
vehnäjauhoa
2 tl
vanilliinisokeria
1 tl
soodaa
1-2 tl
kardemummaa
1-2 tl
inkivääriä
Väliin
1 dl
kirsikkamarmeladia
Päälle
½ dl
erikoishienoa sokeria
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
460 kcal
Rasvaa
22 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.8 g
Hiilihydraatteja
60 g
josta sokereita
27 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.2 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Mu Munaton
Mu Munaton

Lusikkaleivät

Lusikkaleipien maun salaisuus on paahdettu rasva, joka antaa leivonnaisille hieman pähkinäisen maun. Mausteita ja täytteitä vaihtamalla klassiset lusikkaleivät muuntautuvat uudenlaisiksi kahvipöydän herkkupaloiksi.

Lusikkaleipien maun salaisuus on paahdettu rasva, joka antaa leivonnaisille hieman pähkinäisen maun. Mausteita ja täytteitä vaihtamalla klassiset lusikkaleivät muuntautuvat uudenlaisiksi kahvipöydän herkkupaloiksi.

Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Pohjat
2 dl
pullorasvaa
2 dl
sokeria
5 dl
vehnäjauhoa
2 tl
vanilliinisokeria
1 tl
soodaa
1-2 tl
kardemummaa
1-2 tl
inkivääriä
Väliin
1 dl
kirsikkamarmeladia
Päälle
½ dl
erikoishienoa sokeria

Valmistusohje

1.
Mittaa rasva kattilaan. Kiehauta rasvaa kattilassa muutama minuutti välillä sekoittaen. Kun vaahto alkaa laskea, kaada rasva kulhoon. Lisää sokeri ja anna seoksen jäähtyä.
2.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet rasvaseokseen.
3.
Painele taikinaa soikean teelusikan pesään ja irrota varovasti pellille leivinpaperin päälle kupera puoli ylöspäin. Paras lusikan muoto on syvä.
4.
Paista 175°C lämmössä 10-12 minuuttia eli kunnes pikkuleivät ovat vaaleanruskeita. Anna jäähtyä. Paistoaikaan vaikuttaa pikkuleivän koko.
5.
Levitä joka toisen pohjan sileälle puolella nokare marmeladia ja paina toinen puolikas päälle. Kierittele pikkuleivät sokerissa.

Vinkki


  • Voit maustaa lusikkaleipätaikinan myös sitruunan-, limen tai appelsiinin kuoriraasteella (n. 2 tl), kaakaojauheella tai muilla piparkakkumausteilla. Valmiit pikkuleivät voi pyöritellä esimerkiksi kanelisokeriseoksella.


Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
460 kcal
Rasvaa
22 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.8 g
Hiilihydraatteja
60 g
josta sokereita
27 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.2 g