Kuva: Sydänmerkki / Hanna Hurtta

Ainekset

3 dl
vehnäjauhoja
½ dl
ruisjauhoja
2 ½ tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
1 tl
kanelia
½ tl
suolaa
3
banaania (2 ½ dl sosetta)
10
tuoretta taatelia
2
munaa
1 dl
rypsiöljyä
½ dl
siirappia
2 dl
hasselpähkinöitä
Voiteluun
1 rkl
margariinia
korppujauhoja
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
370 kcal
Rasvaa
21 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.4 g
Hiilihydraatteja
36 g
josta sokereita
17 g
Kuitua
6 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.8 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Helppo
M Maidoton
K Kasvis (lakto-ovo)
M Maidoton
K Kasvis (lakto-ovo)
Helppo

Pähkinäinen taatelikakku

Taatelikakku saa mehevyytensä taateleista ja banaanista ja purutuntumaa runsaista pähkinäsattumista. Kääräise kakku somaan pakkaukseen, niin se toimii herkullisena muistamisena vaikka joulunaikaan.

Taatelikakku saa mehevyytensä taateleista ja banaanista ja purutuntumaa runsaista pähkinäsattumista. Kääräise kakku somaan pakkaukseen, niin se toimii herkullisena muistamisena vaikka joulunaikaan.

Kuva: Sydänmerkki / Hanna Hurtta

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
3 dl
vehnäjauhoja
½ dl
ruisjauhoja
2 ½ tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
1 tl
kanelia
½ tl
suolaa
3
banaania (2 ½ dl sosetta)
10
tuoretta taatelia
2
munaa
1 dl
rypsiöljyä
½ dl
siirappia
2 dl
hasselpähkinöitä
Voiteluun
1 rkl
margariinia
korppujauhoja

Valmistusohje

1.
Sekoita kuivat ainekset.
2.
Muussaa banaanit haarukalla. Poista taateleista kivet ja leikkaa taatelit pieniksi paloiksi.
3.
Riko munat toiseen kulhoon ja sekoita joukkoon banaanisose, taatelipalat, öljy ja siirappi. Yhdistä seos kuiviin aineisiin.
4.
Rouhi hasselpähkinät veitsellä ja kääntele puolet taikinan joukkoon. Voitele ja korppujauhota leipävuoka (n. 25 cm) ja levitä taikina vuokaan. Painele loput pähkinät kakun pinnalle.
5.
Paista taatelikakkua 175 asteessa noin 50 -60 minuuttia. Paistoaikaan vaikuttaa vuoan materiaali ja koko. Pidemmässä ja laakeammassa vuoassa kakku voi paistua hiukan nopeammin kuin lyhyessä ja kapeassa. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Vinkki

  • Voit leipoa taatelikakun hyvissä ajoin: se säilyy hyvänä ja mehevänä useamman päivän.
  • Kakkuun sopivat hyvin kypsät banaaniyksilöt
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
370 kcal
Rasvaa
21 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.4 g
Hiilihydraatteja
36 g
josta sokereita
17 g
Kuitua
6 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.8 g

Yhteistyössä