Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen

Ainekset

200 g
täysjyvänuudeleita
2 rkl
öljyä
1-2 rkl
tulista chilikastiketta esim. sriracha
1 rkl
sitruunan tai limen mehua
¾ tl
suolaa
250 g
kirsikkatomaatteja
1 prk (230g)
kikherneitä suolaliemessä
100 g
salaattijuustoa (8%)
Viimeistelyyn
1
suippopaprika
1 dl
hienonnettua korianteria
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
120 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Hiilihydraatteja
14 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.6 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Helppo
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Helppo

Kikherne-nuudelipannu

Yksinkertaisen kokkauksen ystävä tekee helpon kikherne-nuudelipannun alusta loppuun kattilassa ja rapeita nuudeleita haluava viimeistelee ruuan uunissa. Chiliöljy tuo mukavaa potkua mietoihin raaka-aineisiin.

Yksinkertaisen kokkauksen ystävä tekee helpon kikherne-nuudelipannun alusta loppuun kattilassa ja rapeita nuudeleita haluava viimeistelee ruuan uunissa. Chiliöljy tuo mukavaa potkua mietoihin raaka-aineisiin.

Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
200 g
täysjyvänuudeleita
2 rkl
öljyä
1-2 rkl
tulista chilikastiketta esim. sriracha
1 rkl
sitruunan tai limen mehua
¾ tl
suolaa
250 g
kirsikkatomaatteja
1 prk (230g)
kikherneitä suolaliemessä
100 g
salaattijuustoa (8%)
Viimeistelyyn
1
suippopaprika
1 dl
hienonnettua korianteria

Valmistusohje

1.
Keitä nuudelit kypsäksi, kypsymisajan löydät pakkauksesta.
2.
Sekoita sillä aikaa öljy, chilikastike, sitruunanmehu ja suola. Jos pidät tulisesta ruuasta, käytä chilikastiketta 2 rkl. Puolita kirsikkatomaatit ja viipaloi paprika.
3.
Kaada nuudelien keitinvesi pois, mutta säästä siitä noin 1 dl. Lisää kattilaan nuudelien joukkoon öljykastike ja valutetut kikherneet.
4.
Lisää kattilaan myös kirsikkatomaatit, murennettu tai kuutioitu salaattijuusto sekä hieman keitinvettä. Kuumenna muutama minuutti samalla sekoitellen niin, että ainekset lämpenevät.
5.
Jos pidät rapeista nuudeleista, kuumenna keitetyt ja chiliöljyllä maustetut nuudelit, kirsikkatomaatit, kikherneet ja salaattijuusto uunissa (225 astetta, 10-15 minuuttia).
6.
Viimeistele annokset paprikalla ja hienonnetulla korianterilla

Vinkki

  • Voit käyttää nuudelipannussa salaattijuuston sijaan 2 dl juustoraastetta (17%) tai raejuustoa (200g).
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
120 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Hiilihydraatteja
14 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.6 g