Kesäkurkkusalaatti
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
90 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.2 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote3avomaankurkkua
-
Sydänmerkki-tuote6retiisiä
-
Sydänmerkki-tuote1 (250 g)salaattifenkoli
-
Sydänmerkki-tuote1punasipuli
-
Sydänmerkki-tuote½ ruukkuatuoretta tilliä
- Vadelmavinegretti
-
Sydänmerkki-tuote2 dlkotimaisia vadelmia
-
Sydänmerkki-tuote¾ dlöljyä
-
1 rklhunajaa tai vaaleaa siirappia
-
1 rklpunaviinietikkaa
-
¼ tlsuolaa
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Huuhtele kurkut ja viipaloi juustohöylällä pitkiksi siivuiksi. Viipaloi myös retiisit ja punasipuli sekä suikaloi fenkoli. Sekoita kasvikset kulhossa.
2. Mittaa vinegretin ainekset sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta sileäksi.
3. Valuta salaatin pinnalle vinegretteä juuri ennen tarjoilua.
Vinkki
Jos käytät ulkomaisia vadelmia esimerkiksi pakasteena, niitä kannattaa keittää pari minuuttia vesitilkassa vatsavaivojen välttämiseksi. Jäähdytä seos ja jatka valmistamista muuten ohjeen mukaan.