selected site: consumers
other site url: https://ammattilaiset.sydanmerkki.fi/
Kaurainen mustikkahyve
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
V Vegaaninen
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekisteröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Kaurainen mustikkahyve

M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
V Vegaaninen
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Kauraisessa mustikkahyveessä kesän mustikkasato maistuu entistä makoisammalta. Perinteinen talkkuna on tässä ohjeessa korvattu paahdetuilla kaurahiutaleilla.



Raaka-aineet

Sydänmerkki-tuote
400 g
mustikoita (tuore tai pakaste)
Sydänmerkki-tuote
4 dl
isoja kaurahiutaleita
2 - 3 rkl
fariinisokeria
½ tl
kardemummaa
1 prk (2 dl)
kauravispiä
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Jos käytät pakastettuja mustikoita, nosta ne sulamaan huoneenlämpöön. Mausta sulaneita mustikoita halutessasi 1 rkl:lla fariinisokeria.
2. Paahda hiutaleita kuivalla paistinpannulla keskilämmöllä, kunnes hiutaleet ovat saaneet hieman väriä. Lisää sokeri ja kardemumma ja paista sekoittaen, kunnes sokeri sulaa. Jäähdytä.
3. Vatkaa kauravispi vaahdoksi.
4. Annostele jälkiruokakulhoihin tai juomalaseihin kerroksittain mustikoita, kauraseosta ja vispiä. Jätä päällimäiseen kerrokseen vispiä ja koristele annokset mustikoilla. Tarjoa heti.

Yhteistyössä

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
180 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3.7 g
Hiilihydraatteja
22 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
4 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.1 g
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
180 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3.7 g
Hiilihydraatteja
22 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
4 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.1 g