Kaurainen mustikkahyve
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
180 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3.7 g
Hiilihydraatteja
22 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
4 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.1 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote400 gmustikoita (tuore tai pakaste)
-
(1 rklsokeria tai fariinisokeria)
-
Sydänmerkki-tuote4 dlisoja kaurahiutaleita
-
2 - 3 rklfariinisokeria
-
½ tlkardemummaa
-
1 prk (2 dl)kauravispiä
Valmistusohje
1. Jos käytät pakastettuja mustikoita, nosta ne sulamaan huoneenlämpöön. Mausta sulaneita mustikoita halutessasi sokerilla.
2. Paahda hiutaleita kuivalla paistinpannulla keskilämmöllä, kunnes hiutaleet ovat saaneet hieman väriä. Lisää sokeri ja kardemumma ja paista sekoittaen, kunnes sokeri sulaa. Jäähdytä.
3. Vatkaa kauravispi vaahdoksi. Annostele jälkiruokakulhoihin tai juomalaseihin kerroksittain mustikoita, kauraseosta ja vispiä. Jätä päällimäiseen kerrokseen vispiä ja koristele annokset mustikoilla. Tarjoa heti.