G Gluteeniton
Mu Munaton
Helppo
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekisteröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Jogurttijäädyke

G Gluteeniton
Mu Munaton
Helppo
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Kesäisessä jogurttijäädykkeessä eli frozen yogurtissa maistuu ihanat marjat ja tuore minttu. Glukoosisiirappi takaa samettisen pehmeän lopputuloksen.



Raaka-aineet

Sydänmerkki-tuote
250 g
kotimaisia (pakaste)mansikoita
5 dl
maustamatonta jogurttia (rasvaa 7-10 %)
1 dl
glukoosisiirappia
1 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
Sydänmerkki-tuote
½ ruukkua
tuoretta minttua
Tarjoiluun
Sydänmerkki-tuote
3 dl
tuoreita vadelmia, mansikoita tai mustikoita
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Soseuta (sulaneet) mansikat haarukalla tai sauvasekoittimella.
2. Sekoita jogurtti ja sokerit. Lisää hienonnettu minttu. Lisää mansikkasurvos ja sekoita kevyesti niin, että jäädykkeeseen muodostuu punaisia raitoja.
3. Kaada massa pakastuksen kestävään astiaan, esimerkiksi muovikelmulla vuorattuun leipävuokaan. Peitä hyvin ja pakasta ainakin 7-8 tunniksi.
4. Ota jäädyke huomeenlämpöön sulamaan ½ - 1 tuntia ennen tarjoilua. Kumoa vadille ja leikkaa viipaleiksi. Tarjoile marjojen kanssa.

Vinkki

Valitse marjat makusi mukaan. Jäädykkeen voi maustaa myös valmiilla hedelmäsoseella.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
130 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3.3 g
Hiilihydraatteja
24 g
josta sokereita
17 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.1 g
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
130 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3.3 g
Hiilihydraatteja
24 g
josta sokereita
17 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.1 g