Karpalo-omenaleipä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
200 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Hiilihydraatteja
32 g
josta sokereita
7 g
Kuitua
4 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.7 g
Raaka-aineet
-
5 dlvettä
-
Sydänmerkki-tuote2appelsiinin kuorta
-
50 ghiivaa
-
2 tlsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote3 dlkaurahiutale
-
2 dlomenasosetta
-
100 g (2 dl)kuivattuja karpaloita
-
Sydänmerkki-tuote½ dlöljyä
-
13-14 dlhiivaleipäjauhoja
- Pinnalle
-
Sydänmerkki-tuote½ dljauhoja tai kauraleseitä
Valmistusohje
1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Pese appelsiinit hyvin, raasta oranssi kuori ja lisää veden joukkoon. Liuota mukaan hiiva ja muut ainekset jauhoja lukuun ottamatta.
2. Lisää jauhoja vähitellen ja alusta kimmoisaksi taikinaksi. Jauhojen määrään vaikuttaa mm. omenasoseen kiinteys. Anna kohota peitettynä puolisen tuntia.
3. Jaa taikina kahteen osaan ja taputtele palat leipävuoan pituisiksi ja korkuisiksi levyiksi. Kääri levyt rullalle ja nosta kumpikin omaan vuokaansa. Anna kohota reilu puoli tuntia lämpimässä paikassa.
4. Tee kohonneeseen leipään muutama viilto terävällä veitsellä ja ripottele pinnalle jauhoja tai hiutaleita. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia.
Vinkki
Ruokalahjoiksi sopii erinomaisesti myös pähkinäiset sämpylät sekä mallasleipä.